ASOCIJACIJA ZA UMJETNIČKU FOTOGRAFIJU BOSNE I HERCEGOVINE

АСОЦИЈАЦИЈА ЗА УМЈЕТНИЧКУ ФОТОГРАФИЈУ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

PHOTOGRAPHIC ASSOCIATION OF BOSNIA AND HERCEGOVINA

BOSNIA HERCEGOVINA FÉDÉRATION DE L'ART PHOTOGRAPHIQUE

OSNOVANA 1910 * ESTABLISHED 1910

Samostalna izložba – Kalčo Vildana, Mujanović Lucija i Krnjajić Sanja

Prva samostalna izložba fotografija članica članica Foto kluba FOT Travnik Lucije Mujanović, Vildane Kalčo i Sanje Krnjajić pod naslovom “JA, ŽENA…”, održat će se u Kulturno-sportskom centru Bugojno. U organizaciji izložbe osim travničkog Kluba, pojavljuje se i nezaobilazni Zavičajni muzej iz Travnika i Kulturno sportski centar u Bugojnom. Otvaranje izložbe predviđeno je za 05. mart 2011. godine u 18:00 sati. Svaka autorica izložila je po 32 fotografije. Pozivamo sve zainteresovane da svojim dolaskom uveličaju ovu svečanost i podrže  autorice u daljem radu i umjetničkom stvaranju.

Katalog izložbe “Ja žena…”


“Put umjetnika” – šezdeset godina fotografija Nurage Softića

U Tuzli je februara 2011. godine u organizaciji Arhiva Tuzlanskog kantona i Društva arhivskih zaposlenika održana je izložba fotografija “Put umjetnika” – izložba fotografija Nurage Softića, majstora umjetničke fotografije, AFIAP, a u povodu obilježavanja šezdeset godišnjice njegovog bavljenja fotografijom. Izložba je postavljen u prostorijama Arhiva Tuzlanskog kantona, a izloženo je oko pedesetak fotografija iz već poznatog opusa ovog autora. Uz prisustvo povećeg broja posjetilaca izložbu je otvorio Robert Andrejaš, predsjednik Foto kluba Tuzla.


Rezultati međunarodne izložbe “Djeca svijeta” Singapour 2010

Foto asocijacija Singapura  u suorganizaciji sa FIAP-om je organizator međunarodne izložbe fotografskih asocijacija u svijetu na kojem  je učestvovala i Bosna i Hercegovina.

Rezultati izložbe.