ASOCIJACIJA ZA UMJETNIČKU FOTOGRAFIJU BOSNE I HERCEGOVINE

АСОЦИЈАЦИЈА ЗА УМЈЕТНИЧКУ ФОТОГРАФИЈУ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

PHOTOGRAPHIC ASSOCIATION OF BOSNIA AND HERCEGOVINA

BOSNIA HERCEGOVINA FÉDÉRATION DE L'ART PHOTOGRAPHIQUE

OSNOVANA 1910 * ESTABLISHED 1910

Peta međunarodna izložba Zeleno blago

Peta međunarodna izložba Zeleno blago u organizaciji Foto kluba FOT Travnik,  otvorena je  u Donjem Vakufu u četvrtak, 24. 05. 2012. godine u 10 sati u okviru manifestacije “1. sajam obrta i poduzetništva Srednjobosanskog kantona”.
Izložene su 172 fotografije raspoređene u tri kategorije: Zeleni metuzalemi, Kamen i voda, Zeleno šareno.

Katalog izložbe


Četvrta međunarodna izložba Zeleno blago

Četvrta međunarodna izložba Zeleno blago u organizaciji Foto kluba FOT Travnik,  održati će se u Novom Travniku u srijedu, 16. 05. 2012. godine u 18:00 sati u Galeriji omladinskog centra. Izložene su 172 fotografije raspoređene u tri kategorije: Zeleni metuzalemi,, Kamen i voda, Zeleno šareno. Ovom prilikom pozivamo sve ljubitelje fotografije da prisustvuju otvaranju.

Katalog izložbe Zeleno blago


Treća samostalna izložba Branka Pejakovića

Pozivamo sve zainteresovane na otvaranje treće samostalne izložbe fotografija Branka Pejakovića, člana Foto grupe “Smena 8” iz Prnjavora. Izložba se održava u prostorijama Galerije fotografija Foto kino kluba Tuzla, ul. Džafer mahala 13. Na izložbi je izloženo četrdeset fotografija iz već poznatog autorovog opusa. Otvaranje izložbe je u četvrtak 17. maja 2012. godine u 19,00 sati.

Katalog izložbe


I memoriam – Danilo Krstanović

U subotu 13.05. u 61. godini preminuo je iznenada, od posljedica moždanog udara poznati bosanskohercegovački fotoreporter i fotografski umjetnik Danilo Krstanović . Krstanović je rođen 1951. godine u Sarajevu, gdje se školovao i živio. Rastao je u porodici gdje se živjelo za fotografiju. Njegov otac  Slobodan Krstanović i stric Uroš Krstanović  bili su među najvećim foto umjetnicima  u BiH.  Od 1978. do 1996. bio je zaposlen kao fotograf u sarajevskom Oslobođenju, a nakon toga je radio za nekoliko domaćih i stranih medija te za britansku agenciju Reuters. Tokom rata u Bosni i Hercegovini, imao je dvije izložbe o Sarajevu,  “Ratne slike Sarajeva” i “Sarajevo”. Bio je član Foto kluba Sarajevo i nosilac zvanja fotografa prve klase. Učestvovao je na izložbama kod nas i u inostranstvu i dobitnik je više nagrada i pohvala  za fotografije.


Konkurs – izložba fotografija na temu “Energija”

Foto kino klub Tuzla, u povodu održavanja međunarodnog kongresa o energiji u Tuzlu,  organizuje izložbu fotografija na temu Energija. Tema nije ograničena posebnim zahtjevima te je data potpuna sloboda prikaza svega onoga što čini energiju od uštede i potrošnje enegije do ekologije. Svaki autor može poslati najviše do 6 fotografija.  Radovi se dostavljaju na CD-u u JPG formatu, rezolucija 300 dpi, kraća strana mora biti 30cm, kvalitet 12. Adresa : Foto kino klub Tuzla, ul Džafer mahala 13, 75000 Tuzla ili na e mail –  [email protected]. Rok za dostavu radova je 20. maj 2012. g. (poštanski žig na koverti).