ASOCIJACIJA ZA UMJETNIČKU FOTOGRAFIJU BOSNE I HERCEGOVINE

АСОЦИЈАЦИЈА ЗА УМЈЕТНИЧКУ ФОТОГРАФИЈУ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

PHOTOGRAPHIC ASSOCIATION OF BOSNIA AND HERCEGOVINA

BOSNIA HERCEGOVINA FÉDÉRATION DE L'ART PHOTOGRAPHIQUE

OSNOVANA 1910 * ESTABLISHED 1910

Sedma klupska izložba FKK Trebinje

Obavještavamo sve članove i zaineresovane da će se u prostorijama Kluba prijatelja umjetnosti “Atanasije Popović” u Trebinju postaviti Sedma klupska izložba fotografija Foto kino kluba Trebinje. Otvaranje izložbe predviđeno je za subotu 02. februara 2013. godine u 19,00 sati.


Prva međunarodna izložba fotografija ARTFOTO 2013

Asocijacija Artfoto iz Bijeljine organizator je prve međunarodne izložbe fotografija ARTFOTO 2013. Izložba ima četiri teme : život, ljepota lica i tijela, pejzaž i slobodna tema. Rok za prijem radova je  2. april 2013. godine, a primaju se četiri fotografije na svaku temu. Kontakt osoba : Slobodan Krstic, EFIAP, MF AUFBIH, ULUPUBIH
Е-mail: [email protected]

Propozicije i prijava za izložbu ARTFOTO 2013


Izložba FotoBiH 2012 i 16.klupska izložba UFKK u Banja Luci

Obavještavamo sve zainteresovane članove da će se deveta izložba iz ciklusa bosanskohercegovačke fotografije FotoBiH 2012 održati u Banja Luci u organizaciji Univerzitetskog foto kino kluba Banja Luka. Izložba će biti postavljena zajedno sa 16. klupskom izložbom UFKK u Galeriji Kulturnog centra Banski Dvori a otvaranje je predviđeno za četvrtak 17. januar 2013. godine u 19,00 sati.

Katalog FotoBiH Baja Luka 2012

Katalog 16. klupske izložbe UFKK Banja Luka


Obavještenje o učlanjivanju za 2013. godinu

Obavještavamo sve zainteresovane fotografe i članove AUF BiH da je započeo ciklus učlanjivanja u AUF BiH za 2013. godinu. Cijena godišnje članarine je 20 KM i uplata se vrši organizovano puten klubova i foto grupa ili pojedinačno. Uplate se vrše na žiro račun broj 1941041066600115 kod Pro Credit banka Filijala Tuzla.  Članarina važi od dana učlanjivanja godinu dana.
Svaki član dužan je dostaviti pojedinačno ili putem kluba podatke i to ime i prezime, adresu, telefon, e- mail obzirom da će se voditi evidencija o članstvu na web sajtu. (podatke poslati na e mail [email protected]). Obzirom da je za prošlu godinu došlo mnogo nepotpunih podataka to će spiskovi biti dostavljeni predsjednicima klubova na ažuriranje. Posebno molimo članove koji se pojedinačno učlanjuju da dostave e mailom svoje podatke jer banke ove podatke bez obzira što su ispisani na uplatnici ne dostavljaju na izvodu.
Član može dobiti člansku kartu koja se izdaje na neodređeno vrijeme. Cijena članske karte je 7 KM sa poštarinom i uplaćuje se na žiro račun AUFBiH. Zainteresovani treba da pošalju svoju fotografiju na e mail : [email protected].
Izdavanje PRESS kartica vrši se prema Pravilniku o izdavanju PRESS kartice. Članovi koji su ispunili uslov za PRESS karticu treba da pošalju fotografiju na e mail : [email protected] i da na žiro račun AUFBiH uplate 30 KM. Kartica se izdaje na period od tri godine.


Izložba “FotoBiH 2012” u Prnjavoru

Osma po redu izložba bosanskohercegovačke fotografije “FotoBiH 2012” održat će se u Prnjavoru u organizaciji Foto grupe “Smena 8” iz Prnjavora . Izložba će biti postavljena kao digitalna projekcija sa izloženim nagrađenim radovima te stalnim video projekcijama u toku trajanja izložbe. Izložba je postavljena  u već afirmisanoj “fotografskoj” galeriji Fllux Gallery Peyo. Otvaranje izložbe predviđeno je za subotu 19. januara 2012. godine u 19,00 sati.

Katalog izložbe FotoBiH Prnjavor 2012


12. samostalna izložba fotografija Mirsada Mujanovića

Decembra mjeseca svoju 12. samostalnu izložbu fotografija
održao je Mirsad Mujanovića pod nazivom “Njegovo veličanstvo Konj”. Izložba je organizovao Foto klub FOT Travnik u saradnji sa BKZ Preporod.  Istovremeno održana je  i promocija knjige Dobrice Milutinović Ćulafić
pod nazivom “Ljubav na kamenu”za koju je Mirsad Mujanović radio ilustraciju naslovne stranice.
Izložba i promocija održane su prostorijama Osnovne muzičke škole “Novi Travnik” u
u ponedjeljak, 24. 12. 2012. u 18 sati.

Katalog izložbe “Njegovo veličanstvo konj”