ASOCIJACIJA ZA UMJETNIČKU FOTOGRAFIJU BOSNE I HERCEGOVINE

АСОЦИЈАЦИЈА ЗА УМЈЕТНИЧКУ ФОТОГРАФИЈУ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

PHOTOGRAPHIC ASSOCIATION OF BOSNIA AND HERCEGOVINA

BOSNIA HERCEGOVINA FÉDÉRATION DE L'ART PHOTOGRAPHIQUE

OSNOVANA 1910 * ESTABLISHED 1910

FoToBiH – Doboj 2011

Obavještavamo sve članove i zainteresovane građane da će se otvaranje pete po redu izložbe bosanskohercegovačke fotografije pod nazivom “FOTOBiH Doboj 2011″ održati u Galeriji Centra za kulturu i obrazovanje Doboj u subotu, 03. septembra 2011. godine u 20,00 sati. Izložba je dio programa Foto safarija Doboj 2011.
Selekciju radova izvršio je žiri u sastavu Dragan Prole, KMFAUFBiH, EFIAP, Elez Radoje, fotograf I klase, i Husein Šljivo, KMFAUFBiH, AFIAP.
Prvu nagradu za kolekciju osvojio je Mujanović Mirsad, a za fotografiju Nihad Arnautović. Drugu nagradu za kolekciju osvojio je Siniša Skenderija, a za fotografiju Svjetlana Perić, dok je treća nagrada za kolekciju pripala Alenu Dobriću, a za fotografiju Željku Jeliću. Pohvale za kolekciju dobili su Bojan Janjić i Velija Hasanbegović,  a za fotografiju Dragan Kajtaz, Milić Milićević i Slavenko Vukasović.

Katalog izložbe “FoToBiH Doboj 2011”


5. međunarodni salon fotografije “Banja Luka 2011”

Univerzitetski foto kino klub Banja Luka organizator je 5. međunarodnog salona fotografije “Banja Luka 2011”, kao nastavak tradicionalne izložbe fotografija i dijapozitiva. Rok za prijem radova je 01 septembar 2011. godine, a kotizacija za članove AUFBiH iznosi 10 eura.

Propozicije i prijava za izložbu


Foto safari – Doboj 2011

Foto kino klub Doboj organizator je Foto safarija “Doboj 2011” koji će se organizovati u subotu 03. i nedjelju 04. septembra 2011. Okupljanje učesnika safarija je predviđeno u subotu 03.09 ispred Umjetničke galerije Centra za kulturu i obrazovanje Doboj u do 09,00 sati.
AUFBiH određuje određen broj učesnika Safarija o trošku organizatora, te će o broju učesnika biti obaviješteni rukovodioci klubova i foto grupa. Prijave se primaju do 23.08.2011.g.  Svi ostali članovi koju su zaintersovani za učešće mogu se prijaviti organizatoru i prema programu organizatora snose troškove noćenja subota na nedjelju po nižim cijenam za učesnike safarija (Motel Magistrala). Detaljne informacije date su u programu.

Program Foto safarija “Doboj 2011”


FoToBiH – Prnjavor 2011

Obavještavamo sve članove i zainteresovane građane da će se otvaranje četvrte po redu izložbe bosanskohercegovačke fotografije pod nazivom “FOTOBiH Prnjavor 2011″ održati u Galeriji “Peyo” u Prnjavoru u petak 12. augusta 2011. godine sa početkom u 19 sati.
Selekciju radova izvršio je žiri u sastavu Milorad Kašćelan, KMFAUFBiH, AFIAP, Branko Pejaković, fotograf I klase, AFIAP i Željko Jelić, fotograf I klase, AFIAP.
Prvu nagradu za kolekciju osvojio je Mujanović Mirsad, a za fotografiju Dragan Prole. Drugu nagradu za kolekciju osvojio je Siniša Skenderija, a za fotografiju Ozren Božanović, dok je treća nagrada za kolekciju pripala Željko Žunić, a za fotografiju Svjetlani Perić. Pohvale za kolekciju dobili su Vidić Željko i Dragan Mitrić,  a za fotografiju Lucija Mujanović, Milorad Čakardić i Mladen Strugar.

Katalog izložbe “FoToBiH Prnjavor 2011”