ASOCIJACIJA ZA UMJETNIČKU FOTOGRAFIJU BOSNE I HERCEGOVINE

АСОЦИЈАЦИЈА ЗА УМЈЕТНИЧКУ ФОТОГРАФИЈУ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

PHOTOGRAPHIC ASSOCIATION OF BOSNIA AND HERCEGOVINA

BOSNIA HERCEGOVINA FÉDÉRATION DE L'ART PHOTOGRAPHIQUE

OSNOVANA 1910 * ESTABLISHED 1910

KONKURS ZA međunarodna FIAP umjetnička zvanja

Asocijacija za umjetničku fotografiju u BiH obavještava sve članove,koji su ispunili uslove za sticanje nekog od FIAP-ovih zvanja,da pripreme prijavu i kolekciju radova najkasnije do 31. marta 2014. godine.
Kandidat treba da pripremi:
1. Popunjene FIAP obrazace A, B, C, D,
2. Kolekciju izabranih radova na CD-u
3. Jednu fotografiju kandidata formata 2.7×3.4 cm
4. Uplata za FIAP taksu i troškove transfera novca:
– za AFIAP zvanje iznosi 230 KM
– za EFIAP zvanje iznosi 120 KM
Uplata se vrši u KM valuti na žiro račun AUFBiH. AUF BiH vrši zajedničku uplatu sredstava u FIAP trezor i zajedničko slanje radova i dokumentacije.
Za detaljne informacije obratite se na  tel. 065 535 693

Koordinator za saradnju sa FIAP-om – FIAP liaison officer
Dragan Prole , MF AUFBiH , EFIAP/s


Izložba bosanskohercegovačke fotografije u Bijeljini

Pozivamo sve članove i zainteresovane da prisustvuju otvaranju posljednje izložbe iz ciklusa bosasnkohercegovačke fotografije za 2013. godinu. Organizator izložbe je Asocijacija Art Foto Bijeljina. Izložba će biti otvorena u srijedu 26. februara 2014. godine u 19 sati u prostorijama Centra za kulturu (Galerija) Bijeljina.

Katalog izložbe Foto BiH Bijeljina 2013
Plakat izložbe


Izložba bosanskohercegovačke fotografije “FotoBiH 2013″ u Doboju

Pozivamo sve zainteresovane da prisustvuju otvaranju izložbe bosanskohercegovačke fotografije FotoBiH Doboj 013. Izložba će biti otvorena u četvrtak 20. februara 2014. godine u 18,00 sati a izložba je postavljena u Galeriji Cntra za kulturu i obrazovanje Doboj. Organizator izložbe je Foto kino klub Doboj.

Katalog FotoBiH 2013 – Doboj


FOTO BiH 2013 i 17. Klupska izložba fotografija UFKK Banja Luka

U četvrtak, 20.02.2014. godine u 19,00 časova u Vijećnici Kulturnog centra Banski Dvoru Banja Luci biće otvorene izložbe fotografija FOTO BiH 2013 i 17. Klupska izložba fotografija Univerzitetskog foto kino kluba iz Banja Luke.
Ovom prilikom pozivamo sve ljubitelje dobre fotografije da prisustvuju otvaranju izložbi.

Katalog FOTOBiH 2013 – Banja Luka
Katalog klupska izlozba


IV samostalna izložba fotografija Željko Jelić Kremanski

U srijedu, 26. februara 2014. godine, u Flux gallery “PEYO” u Prnjavoru, s početkom u 19 časova biće upriličeno otvorenje IV samostalne izložbe fotografija pod nazivom “SKONČAVANJE”, člana i predsjednika prnjavorske foto grupe “SMENA 8” Željka Jelića Kremanskog, KMFAUFBiH, EFIAP.
Pozivaju se svi zainteresovani članovi AUFBiH i ostali građani da prisustvuju otvorenju izložbe.


Konkurs za izložbu fotografija “FotoBiH 2014”

Obavještavamo sve članove da je otvoren konkurs za izložbu godišnje produkcije bosanskohercegovačke fotografije pod nazivom “FotoBiH 2014” kao i proglašenja najboljeg autora i najbolje fotografije za 2014. Rok za slanje radova u elektronskoj formi je 09. mart 2014. godine. Detaljne informacije date su u propozicijama izložbe.
Koordinator za Foto BiH Siniša Skenderija, MFAUFBiH, AFIAP.

Propozicije izložbe FoToBiH 2014

Prijavni obrazac. xls


Poziv za učešće na izložbi Interkulturalni susreti

Od Austrijske Abasade u sarajevu primili smo pismo poziv za učešće na izložbi fotografija sljedeće sadržine : “Austrijska ambasada u Sarajevu Vam sa zadovoljstvom želi skrenuti pažnju na natječaj radne grupe „Dijalog kultura“ Saveznog ministarstva evropskih i međunarodnih poslova. Fotografski natječaj „Interkulturni susreti“ ima za cilj da utiske, susrete i iskustva mladih ljudi  na  polju  interkulturnog  dijaloga  ovjekovječi  u  obliku  fotografija,  ali  i  da  predstavi raznolikost  mišljenja  i  razlike  u  pogledu  na    shvatanje  i  poimanje  fotografa  u  vezi  sa navedenom  temom.  U  centru  je  motiv  putovanja,  koji  predstavlja  bitno  sredstvo  u pogledu na približavanje drugačijim kulturama i religijama…..”

Propozicije za učešće (engleski)
Propozicije za učešće (njemački)


Prva međunarodna izložba Han Pijesak

U subotu 1. februara 2014. godine u Galeriji Kulturnog centra Han Pijesak otvorena je Prva međunarodna izložba. Uspješan organizator izložbe bila je Asocijacija Artfoto iz Bijeljine. Za žirianje je prestigao rekordan broj od 12.000 fotografija u četiri teme. Izložba ostaje otvorena do kraja februara.

Plakat izložbe (jpg)