ASOCIJACIJA ZA UMJETNIČKU FOTOGRAFIJU BOSNE I HERCEGOVINE

АСОЦИЈАЦИЈА ЗА УМЈЕТНИЧКУ ФОТОГРАФИЈУ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

PHOTOGRAPHIC ASSOCIATION OF BOSNIA AND HERCEGOVINA

BOSNIA HERCEGOVINA FÉDÉRATION DE L'ART PHOTOGRAPHIQUE

OSNOVANA 1910 * ESTABLISHED 1910

Samostalna izložba fotografija Murat Jašarević “Kameni spavač”

Naslovna 1Pozivamo sve članove i zainteresovane građane da ptrisustvuju otvaranju samostalne izložbe fotografija Murata Jašarevića pod nazivom “Kameni spavač”. Izložba će biti otvorena u Zavičajnom muzeju u Kaknju u petak, 27. februara 2015. godine u 19,00 sati. Organizator izložbe je Zavičajni muzej u Zenici.

 

Katalog izložbe


9. samostalna izložba fotografija Ahmeta Hukića

Katalog SIF Hukić 2015 Tuzla_001a_resizePozivamo sve članove i  zainteresovane građane da prisistvuju otvaranju 9.  samostalne izložbe fotografija Ahmeta Hukića iz Tuzle. Izložba je postavljena u Galeriji Foto kino kluba Tuzla, a otvaranje je predviđeno za četvrtak, 26. februara 2015. godine u 19,00 sati. Izloženo je 80 fotografija koje su primane na izložbama u svijetu i kod nas i nekoliko fotografija vezanih za njegovu profesiju. Izložba će biti postavljena do druge polovine marta.

 

Katalog izložbe

 

Plakat izložbe


Izložba bosanskohercegovačke fotografije FotoBiH 2014 u Bijeljini

Pozivamo sve zainteresovane građane kao i članove  da prisustvuj otvaranju izložbe bosanakohercegovačke fotografije FotoBiH “Bijeljina 2014”. Izložba će biti otvorena u Umjetničkoj galeriji Bijeljina u četvrtak, 19  februara 2015. godine u 19, 00 sati. Organizator izložbe je Asocijacija Art Foto Bijeljina.
Nagrade na ovoj izložbi su dobili: Dangubić Radovan, Krstić Slobodan, Kahrić Ajla, Mujanović Mirsad, Mujanović lucija i Crnobrnja Ognjen. Pohvale su dobili. Mišić Miroslav, Dejan Đurić, Vrhovac Milica, Mujanović Ajbar, Suljanović Jasmin i Skenderija Siniša.

Katalog FotoBiH Bijeljina 2014


Izložba bosanskohercegovačke fotografije FotoBiH 2014 u Doboju

Pozivamo sve članove i zainteresovane da prisustvuju otvaranju izložbe bosanskohercegovačke fotografije koja će se u organizaciji Foto kino kluba Doboj otvoriti u utorak 10. februara 2014. godine u 19,00 sati u prostorijama Galerije Centra za kulturu i obrazovanje Doboj. Na izložbi učestvuje 48 autora sa 126 fotografija a nagrade su dobili : Dangubić Radovan, Atanacković Borivoje, Kahrić Ajla, Vidaković Jovan, Adžaip Mirko i Selaković Dejan. Pohvaljene su fotografije Mišić  Miroslava, Borović Muhameda, Plavšić Siniše, Perić Svjetlane, Mujanović Mirsada i Cvijanović Inge.

Katalog izložbe FotoBiH Doboj 2014