ASOCIJACIJA ZA UMJETNIČKU FOTOGRAFIJU BOSNE I HERCEGOVINE

АСОЦИЈАЦИЈА ЗА УМЈЕТНИЧКУ ФОТОГРАФИЈУ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

PHOTOGRAPHIC ASSOCIATION OF BOSNIA AND HERCEGOVINA

BOSNIA HERCEGOVINA FÉDÉRATION DE L'ART PHOTOGRAPHIQUE

OSNOVANA 1910 * ESTABLISHED 1910

21st FIAP NATURE BIENNIAL

Obavještavamo zainteresovane autore, članove AUFBiH, da mogu dostaviti svoje radove za FIAP – ov 21. BIJENALE PRIRODE, koji se ove godine održava u Turskoj.
Dostava radova je do 16. 09. 2022. godine.
Kolekcije AUFBiH na pomenutom Bijenalu predstavljaće:
– 20 fotografija (kolor ili crno-bijelih) koje će ići u sekciju radova za projekciju (jedan autor može biti zastupljen maksimalno sa dva rada ) i
– 10 fotografija (kolor ili crno-bijelih) koje idu u sekciju printanih radova (jedan autor može biti zastupljen maksimalno sa jednim radom). Saznajte više »


FIAP SREBRNA PLAKETA ZA FOTO EMOCIJU

Shodno uspješnoj organizaciji međunarodne izložbe fotografije “PHOTO EMOTION”, deset godina u kontinuitetu, Upravni odbor FIAP-a (Međunarodna federacija za fotografsku umjetnost) nagradio je Univerzitetski foto kino klub FIAP SREBRNOM PLAKETOM.
FOTO EMOCIJA je međunarodna izložba fotografija,koja zajedno sa Banja Luka Salonom, ima najdužu tradiciju međunarodnih izložbi u Bosni i Hercegovini. U svom dugogodišnjem izdanju FOTO EMOCIJA je održala kvalitet u prezentaciji, promociji i odnosu prema autorima sa svih kontinenata.
Ova izložba svake godine donosi presjek svjetske fotografske scene, nivoe dostignutog i pravac kom stremi nova fotografska misao.
Povjerenje koje je izgrađeno između organizatora i autora uticalo je na to da veliki broj najuspješnijih svjetskih autora redovno učestvuje na FOTO EMOCIJI svake godine. Saznajte više »