ASOCIJACIJA ZA UMJETNIČKU FOTOGRAFIJU BOSNE I HERCEGOVINE

АСОЦИЈАЦИЈА ЗА УМЈЕТНИЧКУ ФОТОГРАФИЈУ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

PHOTOGRAPHIC ASSOCIATION OF BOSNIA AND HERCEGOVINA

BOSNIA HERCEGOVINA FÉDÉRATION DE L'ART PHOTOGRAPHIQUE

OSNOVANA 1910 * ESTABLISHED 1910

Odluka o dodijeli zvanja za 2015.g.

Umjetnički savjet Asocijacije za umjetničku fotografiju u BiH  na sjednici održanoj 07. jula 2015. godine u Banja Luci, razmatrao je prispjele zahtjeve za dodjelu zvanja te prema Statutu AUF BiH,  Pravilniku o dodijeli zvanja i Pravilniku o učešću na izložbama donio odluku da se   zvanje fotograf I klase AUFBiH dodijeli :
Sanji Krnjajić  iz Bugojna.

 

Odluka o dodijeli zvanja 2015


9. klupska izložba Foto kino kluba Trebinje

Pozivamo sve zainteresovae da prisusutvuju otvaranju 9. klupske izložbe fotografija Foto kino kluba Trebinje. Izložba je postavljena u Galeriji kulturnog centra Trebinje a otvaranje je planirano za petak, 24 . jula 2015 godine u 20,00 sati.

Plakat izložbe

Katalog izložbe


In memoriam – Dragutin Radan

Svim članovima i  prijateljima fotografije javljamo tužnu vijest da nas je napustio jedan od najvećih umjetnika fotografije kod nas Dragutin Radan. Dragutin Radan rođen 7. marta 1935.g. u Luci kod Ilijaša, a fotografijom se počeo baviti već od 50 tih godina da bi već od sredine šezdesetih počeo izlagati na izložbama. Dragutin Radan nosilac je najvišeg zvanja u umjetničkoj fotografiji – majstor fotografije AUFBiH. Za svoj društveni rad u foto asocijaciji odnosno Foto savezu BiH dobitnik je svih društvenih priznanja tehničke kulture BiH, Foto saveza BiH i Foto saveza Jugoslavije, a proglašen je i za počasnog člana Foto saveza BiH (AUFBiH).  Gajeći specifičan autorski stil u fotografiji tvorac je posebnog stila nazvanog “Kreativni proces”. Preminuo je 17.07 u Banja Luci, a sahrana će se obaviti u Visokom u ponedjeljak 20.07 u 14 sati.


Izložba bosanskohercegovačke fotografije Tuzla 2015

Obavještavamo sve zaitresovane da će se otvaranje izložbe i digitalna projekcija izložbe “FotoBiH Tuzla 2015” održati srijedu 15. jula 2015. godine sa počtkom u 20,00 časova. Otvaranje i digitalna projekcija izložbe je u Galeriji Foto kino klub Tuzla ul Džafer mahala 13.

Plakat FotoBiH Tuzla 2015

Katalog FotoBiH Tuzla 2015


Otvaranje međunarodne izložbe Foto emocija 2015

Pozivamo Vas da prisustvujete otvaranju tradicionalnog salona fotografije – 4th International Exhibition of Photography Photo Emotion 2015.
Izložba će biti otvorena 10.07.2015. godine (petak) u 19:30 časova u Domu omladine u Banja Luci. Organizator izložbe je Univerzitetski foto kino klub Banja Luka.

Plakat izložbe

Pozivnica


Međunarodna kolonija mladih fotografa u Splitu

Pozivnica (1)_001_resizeFoto klub Split organizuje Međunarodnu fotografsku koloniju mladih. Zaintersovani mogu pogledati detaljnu informaciju na linku : http://www.fotoakademija.hr/vijest,427,međunarodna-kolonija-mladih-fotografa-split-2015

 

 

Pozivnica za učešće


Otvaranje izložbe „ECOLOGICAL TRUTH 2015“

Pozivamo Vas da prisustvujete otvaranju međunarodne izložbe fotografija „Circuit Exhibition of Photography ECOLOGICAL TRUTH 2015“,  koja se istovremeno održava u 4 države (Slovenija,Bugarska,Bosnai Hercegovina i Srbija). Otvaranje ove izložbe će s držati 03.07.2015. godine (petak) u 19:30 časova u Dome omladine u Banja Luci.

Plakat izložbe

Pozivnica