ASOCIJACIJA ZA UMJETNIČKU FOTOGRAFIJU BOSNE I HERCEGOVINE

АСОЦИЈАЦИЈА ЗА УМЈЕТНИЧКУ ФОТОГРАФИЈУ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

PHOTOGRAPHIC ASSOCIATION OF BOSNIA AND HERCEGOVINA

BOSNIA HERCEGOVINA FÉDÉRATION DE L'ART PHOTOGRAPHIQUE

OSNOVANA 1910 * ESTABLISHED 1910

Izložba fotografija FKK Trebinje “Hercegovina” u Ljubinju

Izlozba-Hercegovina-LJubinje_resizeS ciljem popularizacije i unapređenja fotografije kao umjetnosti,te prezentacije i javnog izlaganja, Foto kino klub Trebinje će izložbom fotografija sa temom “Hercegovina” predstaviti radove najuspješnijih članova kluba.Riječ je o autorima čije su  fotografije izlagane u zemlji i svijetu i više puta pohvaljivane i nagrađivane. Pošto je planirano da izložba “Hercegovina” bude prezentovana u više gradova,domaćin ovom prilikom će biti  Ljubinje, a što će ujedno biti i prva izložba Foto kino kluba Trebinje u Ljubinju. Izložba za posjetioce biće postavljena u Narodnoj  biblioteci “Dr.Ljubo Mihić” Ljubinje. Svečano otvaranje izložbe je u srijeda, 27. januara 2016. godine u 18,00 sati.

 

 

Plakat izložbe


Međunarodna kružna izložba “ATM Circuit 2016”

Plakat ATM Circuit 2016_001_resizePozivamo sve zainteresovane da prisustvuju otvaranju prve po redu izložbe fotografija iz drugog ciklusa međunarodnih cirkularnih izložbi pod nazivom “ATM Circuit 2016”. Izložba se održava u tri grada regije  (Aleksinac – Tuzla – Podgorica). Otvaranje izložbe predviđeno je za četvrtak 28. januara 2016. godine u 19,00 sati.

 

 

Plakat izložbe

Pozivnica


40 godina stvaralaštva Murata Jašarevića

Katalog nasklovna Murat_resizePozivamo sve zainteresovane da prisustvuju otvaranju samostalne izložbe fotografija u povodu 40 godina stvaralaštva majstora umjetničke fotografije Murata Jašarevića, člana Foto grupe ART 7 iz Zenice. Izložba je postavljena u Muzeju grada Zenica koji je i organizator iste a otvaranje je predviđeno za subotu 16. januar 2016. godine u 13,00 sati.

 

 

Pozivnica za izložbu

Katalog izložbe


poziv za učešće na izložbi fotobIh 2016

Natpis Foto BiH 2016 a_resizeObavještavamo sve članove da je otvoren konkurs za izložbu godišnje produkcije bosanskohercegovačke fotografije pod nazivom “FotoBiH 2016” kao i proglašenja najboljeg autora i najbolje fotografije za 2016. Rok za slanje radova je 09. mart 2016. godine. Detaljne informacije date su u propozicijama izložbe. Posebno ukazujemo na promjenu u propozicijama jer se primaju radovi u printanoj formi.
Koordinator za Foto BiH izložbe je Siniša Skenderija, MFAUFBiH, AFIAP.

Propozicije izložbe FoToBiH 2016

Prijavni obrazac.doc


učlanjivanje za 2016. godinu

Obavještavamo sve zainteresovane fotografe i članove AUF BiH da je započeo ciklus učlanjivanja u AUF BiH za 2016. godinu. Cijena godišnje članarine je 30 KM, 10 KM za penzionere i članove do 21 godine starosti koji su članovi kluba ili foto grupe. Uplata se vrši organizovano putem klubova i foto grupa ili pojedinačno. Uplate se vrše na žiro račun broj 1941041066600115 kod Pro Credit banka Filijala Tuzla.  Članarina važi od dana učlanjivanja godinu dana. Svaki član dužan je dostaviti pojedinačno ili putem kluba podatke i to ime i prezime, adresu, telefon, e- mail obzirom da će se voditi evidencija o članstvu na web sajtu. (podatke poslati na e mail [email protected]). Posebno molimo članove koji se pojedinačno učlanjuju da dostave e mailom svoje podatke jer banke ove podatke bez obzira što su ispisani na uplatnici ne dostavljaju na izvodu. Cijena izrade članske karte je 12 KM sa poštarinom i uplaćuje se na žiro račun AUFBiH.