ASOCIJACIJA ZA UMJETNIČKU FOTOGRAFIJU BOSNE I HERCEGOVINE

АСОЦИЈАЦИЈА ЗА УМЈЕТНИЧКУ ФОТОГРАФИЈУ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

PHOTOGRAPHIC ASSOCIATION OF BOSNIA AND HERCEGOVINA

BOSNIA HERCEGOVINA FÉDÉRATION DE L'ART PHOTOGRAPHIQUE

OSNOVANA 1910 * ESTABLISHED 1910

važno obavještenje

Obavještavamo članove da je novi rok za slanje fotografija na izložbu FotoBiH 30. juni. 2020. godine do 12,00 sati. Važi žig nas pošiljci. Do istog datuma poterbno je uplatiti i članarinu za AUFBiH.

Saznajte više »


konkurs za dodjelu zvanja aufbih

znak aufObavještavamo sve članove AUFBIH koji su ispunili uslove za dodjelu zvanja fotografa prve klase, kandidat majstora i majstora fotografije da aplikacije za zvanja mogu predati do 30.06.2020. godine, na sljedeću adresu: Asocijacija za umjetničku fotografiju BiH, Šeste bosanske 4, 75000 Tuzla. Detaljna uputstva o potrebnoj dokumentaciji se mogu pročitati na službenoj stranici AUFBIHa : https://fotobih.ba/wp-content/uploads/2011/03/Pravilnik-o-zvanjima.pdf Za brže pronalaženje kataloških brojeva održanih izložbi pod paronatom AUFBIH, možete pogledati stranicu: https://fotobih.ba/?page_id=12
Za brže pronalaženje kataloških brojeva održanih izložbi pod FIAP paronatom, možete pogledati stranicu: https:// www.myfiap.net/patronages Saznajte više »


KONKURS ZA međunarodna FIAP umjetnička zvanja u 2020. godini

LOGO FIAP _resizeAsocijacija za umjetničku fotografiju u BiH obavještava sve članove, koji su ispunili uslove za sticanje nekog od FIAP zvanja, da pripreme prijavu i kolekciju radova najkasnije do 20. juna 2020. godine. Svi kandidati za zvanja moraju prvo da se registruju na platformi: https://www.myfiap.net/user/register/fp  i tu će dobiti lični FP broj koji je neophodno navesti u formularu kao i broj FIAP kartice. Kandidati koji konkurišu za prvo zvanje AFIAP i nemaju karticu, bez koje nije moguća prijava, nakon registracije mogu naručiti FIAP karticu preko iste platforme i izvršiti uplatu preko PayPal-a. Novi formular za FIAP zvanja možete preuzeti na : https://fotobih.ba/?page_id=365 Saznajte više »