ASOCIJACIJA ZA UMJETNIČKU FOTOGRAFIJU BOSNE I HERCEGOVINE

АСОЦИЈАЦИЈА ЗА УМЈЕТНИЧКУ ФОТОГРАФИЈУ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

PHOTOGRAPHIC ASSOCIATION OF BOSNIA AND HERCEGOVINA

BOSNIA HERCEGOVINA FÉDÉRATION DE L'ART PHOTOGRAPHIQUE

OSNOVANA 1910 * ESTABLISHED 1910

Izložba fotografija “Hercegovke” u Trebinju

poster maliPozivamo Vas da prisustvujete otvaranju izložbe “Hercegovke” u Kulturnom centru Trebinje,  3. maja 2017. godine u 20 časova. Izložbu su priredili članovi Koalicije za borbu protiv predrasuda i mržnje “Stop predrasudama” Trebinje, Bileća i Nevesinje, zajedno sa članovima Foto kino kluba Trebinje, Muzejom Hercegovine i Kulturnim centrom Trebinje.  Izložba je priređena u okviru inicijative “Supergrađani i supergrađanke”,uz podršku Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini.  Izložbu će otvoriti šef Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini, Jonathan Moore.

 

Katalog izložbe

Poster

Pozivnica


KONKURS ZA DODJELU ZVANJA AUFBIH

Obavještenja 2017_resizeObavještavamo sve članove AUFBIHa koji su ispunili uslove za dodjelu zvanja fotografa prve klase, kandidat majstora i majstora fotografije da aplikacije za zvanja mogu predati do 15.05.2017.  godini koordinatoru za dodjelu zvanja Mujanović Mirsadu na sljedeću adresu : Mujanović Mirsad, Tvornička 12 c, 72270  Travnik.
Detaljna uputstva o potrebnoj dokumentaciji se mogu pročitati na službenoj stranici AUFBIHa :
https://fotobih.ba/wp-content/uploads/2011/03/Pravilnik-o-zvanjima.pdf
Za brže pronalaženje kataloških brojeva održanih izložbi pod paronatom AUFBIH, možete pogledati stranicu: https://fotobih.ba/?page_id=12
Za brže pronalaženje kataloških brojeva održanih izložbi pod FIAP paronatom, možete pogledati stranicu: http://patronages.fiap.net
Taksa za dodjelu zvanja za fotografa prve klase je 30 KM, dok je za KMF i MF 60 KM i uplaćuje se na žiro račun AUFBiH. Kopiju uplatnice priložiti uz kolekciju. Prihodom od takse pokrivaju se troškovi izrade plaketa i diploma, te troškovi održavanja sastanka Umjetničkog savjeta. Nepotpune aplikacije neće se uzimati u razmatranje za zvanja.
Koordinator za AUFBIH zvanja
Mirsad Mujanović, MF AUFBIH, AFIAP