ASOCIJACIJA ZA UMJETNIČKU FOTOGRAFIJU BOSNE I HERCEGOVINE

АСОЦИЈАЦИЈА ЗА УМЈЕТНИЧКУ ФОТОГРАФИЈУ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

PHOTOGRAPHIC ASSOCIATION OF BOSNIA AND HERCEGOVINA

BOSNIA HERCEGOVINA FÉDÉRATION DE L'ART PHOTOGRAPHIQUE

OSNOVANA 1910 * ESTABLISHED 1910

Foto konkurs – “Foto priča budućnosti BiH”

Goethe-Institut i British Council u Bosni i Hercegovini  pozivaju sve članove AUFBiH na učešće u takmičenju u fotografiji. Pokažite šta “Foto-priča budućnosti BiH” predstavlja za vas! Iskoristite priliku da pokažete svoje fotografije stručnom žiriju kojeg predstavljaju profesionalci iz Velike Britanije, Njemačke i Bosne i Hercegovine! Učestvujte u kreativnoj fotografskoj radionici, napravite foto-eseje, predstavite svoja djela na izložbi i osvojite novčane nagrade!

www.goethe.de/BiH

Info plakat u prilogu – format jpg


Prva samostalna izložba – Branko Pejaković

Prva samostalna izložba Branka Pejakovića, fotograf prve klase, AFIAP, održat će se u subotu 26. novembra 2011. godine u Galeriji PEYO u Prnjavoru.
Otvarenje izložbe predviđeno je za 18,00 časova.
Pozivamo sve zainteresovane da se odazovu ovom pozivu.
“Njegove nam fotografije svakako golicaju misao ali nas ne opterećuju, pogotovo zbog toga što nam on esenciju cjeline pokušava predočiti preko izabranog i tretiranog detalja, a to kultivisanom pogledu ne izaziva dosadu, već pričinjava radost jednostavnosti vizueleno predložene strukture” ( prof Željko Jelić).

Katalog izložbe


FoToBiH 2011 – Travnik

U okviru Foto safarija “Staze lica predjeli” u Travničkom zavičajnom muzeju u organizaciji Foto kluba FOT Travnik organizovana je izložba bosanskohercegovačke fotografije FoToBiH 2001. Izloženo je 114 fotografija od 51 autora.
Odabir radova izvršio je žiri u sastavu : Milorad Kašćelan, AFIAP, KMFAUFBiH, Željko Jelić, fotograf I klase, AFIAP  i  Dejan Selesković, fotografi I klase. Prvu nagradu za kolekciju osvojio je Mujanović Mirsad, a za fotografiju Dragan Prole. Drugu nagradu za kolekciju osvojio je Siniša Skenderija, a za fotografiju Husein Šljivo, dok je treća nagrada za kolekciju pripala Branku Pejakoviću, a za fotografiju Luciji Mujanović. Pohvale za kolekciju dobili su Željko Žunić i Svetlana Perić,  a za fotografiju Dejan Đurić, Dragan Gajić i Siniša Plavšić.

Katalog izložbe FoToBiH Travnik 2011


Foto konkurs na temu “Zeleno blago”

Foto klub FOT  Travnik organizuje izložbu fotografija pod nazivom “Zeleno blago”. Tema izložbe je šuma a pobliže su određene tri teme a) Zeleni metuzalemi – fotografije starih i neobičnih stabala, b) kamen i voda -geološko i hidrološko nasljeđe i zeleno šareno – biorazličitost šuma Srednjebosanskog kantona. Rok za dostavu radova u digitalnoj formi e mailom je 30.11.2011.
Propozicije izložbe