ASOCIJACIJA ZA UMJETNIČKU FOTOGRAFIJU BOSNE I HERCEGOVINE

АСОЦИЈАЦИЈА ЗА УМЈЕТНИЧКУ ФОТОГРАФИЈУ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

PHOTOGRAPHIC ASSOCIATION OF BOSNIA AND HERCEGOVINA

BOSNIA HERCEGOVINA FÉDÉRATION DE L'ART PHOTOGRAPHIQUE

OSNOVANA 1910 * ESTABLISHED 1910

47. Dani fotografije Bosne i Hercegovine 2014

Dani fotografije BiH održat će se u Travniku,  subota/nedjelja 6/7 septembra 2014 godine. Program Dana fotografije je u prilog,u a kotizacija po osobi iznosi 25 KMPrijave se primaju na telefone Mirsad Mujanović (mob: 062 – 714 – 891) i Mirko Adžaip (mob:061 – 782 – 779) ili na email:  [email protected].

Program 47. Dana fotografije BiH 2014


Novi uspjeh fotografije mladih autora

Na prestižnom FIAP-ovom 36 svjetskom bienalu mladih autora koji je održano u Tholey – Njemačka starija kategorija autora do 21 godine zauzela je izuzetno sedmo mjesto te time osvojila diplomu FIAP-a. Najbolje su ocjenjene fotografije Durak Nejre, Đuzo Lejle i Karan Ane. Mlađa kategorija fotografa osvojila je jedanaesto mjesto.

Ocjenjivački list kategorija 1
Ocjenjivački list kategorija 2
Prezentacija


Poziv za učešće na 47. Danima BiH fotografije i 9. travničkom fotosafariju

Obavještavamo sve članove AUFBIH-a da će se Dani fotografije BiH održati u Travniku,  subota/nedjelja 6/7 septembra 2014 godine. Tom prilikom održaće se Skupština AUFBiH i dodijeliti fotografska zvanja za 2014.godinu i održati tradicionalni deveti po redu travnički safari. Kotizacija po osobi iznosi 25 KM a program Dana biće objavljen do 25. augusta. Do tog datuma je potrebno prijaviti se na telefone Mirsad Mujanović (mob: 062 – 714 – 891) i Mirko Adžaip (mob:061 – 782 – 779) ili na email:  [email protected].


Prva samostalna izložba Nihada Arnautovića iz Travnika

Pozivamo sve zainteresovane da prisustvuju otvaranju prve samostalne izložbe fotografija Nihada Arnautovića člana Foto kluba FOT Travnik pod nazivom “Pradstava prva”. Otvaranje izložbe je predviđeno za četvrtak 08. augusta 2014. godine u 19,00 sati u prostorijama “Borac trgovina” u Travniku ulica Bosanska 68.

Plakat izložbe
Katalog izložbe


17th FIAP NATURE BIENNIAL

Obavještavamo zainteresovane autore da je dostava radova za FIAP – ov 17. BIJENALE PRIRODE, koji se ove godine održava u Indiji (Bangalore), do 25. 08. 2014. godine.
Kolekcije AUFBiH na pomenutom Bijenalu predstavljaće:
-20 fotografija (kolor ili crno-bijelih) koje de ići u sekciju radova za projekciju (jedan autor može biti zastupljen maksimalno sa dva rada ) i
-10 fotografija (kolor ili crno-bijelih) koje idu u sekciju printanih radova (jedan autor može biti zastupljen maksimalno sa jednim radom).
Kolekcije moraju biti koherentne, kako sa stanovišta inspiracije i koncepcije tako i u pogledu same realizacije i prezentacije.
Kako bi izbor kolekcija bio bolji i kvalitetniji, ostavljamo autorima mogućnost da pošalju maksimalno 4 fotografije na temu PRIRODA ( po FIAP-ovoj definiciji bez tragova uticaja čovjeka). Radovi se dostavljaju na CD-u u JPG formatu, rezolucija 300 dpi, kraća strana mora biti 30cm, kvalitet 12. Nazivi radova trebaju biti na engleskom jeziku.
Mole se autori da ne šalju radove koji su bili u kolekcijama AUFBiH na prethodnim Bijenalima. Svi autori čiji radovi budu izabrani u kolekcije dobiće štampani katalog Bijenala (21×21)cm. Troškove kotizacije za Bijenale i troškove printanja i slanja radova snosi AUFBiH.
Radovi se dostavljaju na adresu koordinatora kolekcija AUFBiH:
Milorad Kašćelan
(Univerzitetski foto kino klub)
Bana Milosavljevića 20
78 000 Banja Luka

Milorad Kašćelan, MF AUFBiH, EFIAP,