ASOCIJACIJA ZA UMJETNIČKU FOTOGRAFIJU BOSNE I HERCEGOVINE

АСОЦИЈАЦИЈА ЗА УМЈЕТНИЧКУ ФОТОГРАФИЈУ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

PHOTOGRAPHIC ASSOCIATION OF BOSNIA AND HERCEGOVINA

BOSNIA HERCEGOVINA FÉDÉRATION DE L'ART PHOTOGRAPHIQUE

OSNOVANA 1910 * ESTABLISHED 1910

Međunarodna izložba concept photo banja luka

PozPlakat - CONCEPT PHOTO 2019_resizeivamo sve zainteresovane da prisustvuju otvaranju 1. međunarode izložbe fotografija Concept Photo. Organizator izložbe je UFKK Banja Luka. Izložba je postavljena u Velikom izložbenom salonu Kulturnog centra Banski Dvor, a otvaranje je predviđeno za srijedu 27. februara 2019. godine u 19,00 časova.

 

Palakat izložbe

 

Pozivnica


Samostalna izložba fotografija Slobodana Ličanina iz Travnika

katalog_samostalna-slobodan licanin_001Pozivamo sve zainteresovane da prisustvuju otvaranju samostalne izložbe fotografija Slobodana Ličanina člana Foto kluba Fot iz Travnika. Izložba će biti postavljena u izožbenom prostoru Univerziteta “Vitez” u Travniku, a otvranje je predviđeno za petak, 15. mart 2019. godine u 19,00 sati.

 

Katalog izložbe


Izložba FKK Tuzla u Pečuju (Mađarska)

Katalog Pecs_001_resizeObavještavamo sve zaintersovane da će Foto kino klub Tuzla otvoriti izložbu klupske fotografije u Pečuju ( Mađarska): organizator izložbe je Foto klub Mesceki Pečuj. Izložba se otvara 26. februara 2019. godine u 18,00 sati.

 

Katalog izložbe

 

Plakat izložbe


FIAP SREBRNA PLAKETA ZA BANJA LUKA SALON

FIAP Silver Plaque_resizeShodno uspješnoj organizaciji međunarodnog salona fotografije “BANJA LUKA”, deset godina u kontinuitetu, Upravni odbor FIAP-a (Međunarodna federacija za fotografsku umjetnost) nagradio je Univerzitetski foto kino klub FIAP SREBRNOM PLAKETOM.
BANJA LUKA SALON je međunarodna izložba fotografija sa najdužom tradicijom međunarodnih izložbi u Bosni i Hercegovini. U svom dugogodišnjem izdanju Salon je održao kvalitete u prezentaciji, postavci i odnosu prema autorima sa svih kontinenata. Ova izložba svake godine donosi presjek svjetske fotografske scene,nivoe dostignutog i pravac kom stremi nova fotografska misao. Povjerenje koje je izgrađeno između organizatora i autora uticalo je na to da veliki broj najeminentnijih svjetskih autora redovno učestvuje na Salonu svake godine. Iz godine u godinu podizani su standardi na svim nivoima, nivou organizacije, žiriranja i prezentacije.
Salon je kroz svoje trajanje odnjegovao veliki broj ljubitelja i poštovalaca fotografije.  Postavke u izvanrednom galerijskom prostoru Kulturnog centra Banski dvor krunisale su ovu izložbu praznikom fotografije.


Samostalna izložba fotografija Dejan selaković Banja Luka

plakat_resizePozivamo sve zaintersovane da prisustvuju otvaranju samostalne izložbe fotografija Dejana Selakovića. člana UFKK Banja Luka. Izložba je postavljena u zavičajnom muzeju Gradiška, a otvaranje je predviđeno za četvrtak 21. februara 2019. godine u 18,00 sati.

 

Katalog izložbe

 

Plakat izložbe

 

Pozivnica


IZLOŽBA BOSANSKOHERCEGOVAČKE FOTOGRAFIJE FOTOBIH BUGOJNO2018

Katalog FotoBiH 2018 Bugojno_001Pozivamo sve zainteresovane da prisustvuju otvaranju izložbe bosanskohercegovačke fotografije FotoBiH Bugojno 2018. Organizator izložbe je Foto klub FOT Travnik u suorganizaciji Kulturno sportskog centra Bugojno. Izložba je postavljena u prostorijam ovog centra, a otvaranje je predviđeno za subotu  09.02.2019. godine u 19,00 sati.

 

Katalog FotoBiH Bugojno 2018

 

Plakat FotoBiH Bugojno 2018


obavještenja

Obavještenja 2017_resize

Obavještenje 1 – Učlanjivanje u AUFBiH za 2019. godinu

 

Obavještenje 2 – Propozicije izložbe “FotoBiH 2019”

 

Obavještenje 3 – Takmičenje učenika osnovnih i srednjh škola