ASOCIJACIJA ZA UMJETNIČKU FOTOGRAFIJU BOSNE I HERCEGOVINE

АСОЦИЈАЦИЈА ЗА УМЈЕТНИЧКУ ФОТОГРАФИЈУ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

PHOTOGRAPHIC ASSOCIATION OF BOSNIA AND HERCEGOVINA

BOSNIA HERCEGOVINA FÉDÉRATION DE L'ART PHOTOGRAPHIQUE

OSNOVANA 1910 * ESTABLISHED 1910

FIAP BRONZANA PLAKETA ZA ” FOTO EMOCIJU”

fiap-plaque_resizeUniverzitetski foto kino klub iz Banja Luke dobio je značajno priznanje. Shodno uspješnoj organizaciji međunarodne izložbe fotografija “FOTO EMOCIJA”, pet godina u kontinuitetu,  Upravni odbor FIAP-a nagradio je ovaj klub sa FIAP BRONZANOM PLAKETOM.
Ovo je druga međunarodna izložba u organizaciji Univerzitetskog foto kino kluba kojoj je dodjeljena FIAP BRONZANA PLAKETA.


10. klupska izložba Foto kino kluba Trebinje

PrintPozivamo sve zainteresovane da prisustvuju otvaranju klupske izložbe fotografija Foto kino kluba Trebinje. Izložba se održava u okviru Festivala “Male stvari”. Izložba je postavljena u Domu mladih Trebinje, a otvaranje je predviđeno u srijedu, 12. oktobra 2016. godine u 19,00 sati.

 

 

Plakat izložbe


izložba bosanskohercegovačke fotografije “FotoBiH Travnik 2016”

katalog-fotobih-izl-4-2016www_001_resizePozivamo sve zainteresovane da prisustvuju otvaranju izložbe bosanskohercegovačke fotografije “FotoBiH Travnik 2016” koju organizuje Foto klub FOT Travnik. Izložba je postavljena u prostorijama Centra za kulturu Travnik, a otvaranje je predviđeno u u petak, 14.oktobara 2016. u 18,30 sati.

 

 

 

Katalog izložbe FotoBiH Travnik 2016

Plakat izložbe


In memoriam – Nada Mukić (1960 -2016)

4_resizeObavještavamo članove, da nas je napustila Nada Mukić, članica Foto kino Tuzla i dugogodišnji sekretar AUFBiH. Bila je jedna izuzetno kreativna osoba, jedna od rijetkih žena fotografa koja je uspjela da dosegne fotografska umjetnička zvanja.  Postala je poznata po opusu fotografija iz auto sporta kojom se prije nje niko nije bavio na tako kreativan način. Učestvovala je na preko stotinu izložbi fotografija te održala tri samostalne izložbe. Nosilac je zvanja fotografa prve klase. Odlaskom Nade Mukić ostat će velika praznina u svijetu fotografije. Otišla je jedna skromna, iskrena i vedra osoba koja će našem fotografskom svijetu izuzetno nedostajati.