ASOCIJACIJA ZA UMJETNIČKU FOTOGRAFIJU BOSNE I HERCEGOVINE

АСОЦИЈАЦИЈА ЗА УМЈЕТНИЧКУ ФОТОГРАФИЈУ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

PHOTOGRAPHIC ASSOCIATION OF BOSNIA AND HERCEGOVINA

BOSNIA HERCEGOVINA FÉDÉRATION DE L'ART PHOTOGRAPHIQUE

OSNOVANA 1910 * ESTABLISHED 1910

Samostalna izložba fotografija Herberta Gmeinera u Ugljeviku

POZIVNICA 10X21 HERBERT GMEINER za aufbih_001_resizePozivamo sve zaintresovane da prisustvuju otvaranju samostalne izložbe fotografija Herberta Gmeinera, predsjednika Austrijske fotografske asocijacije i nosioca najviših fotografskih umjetničkih međunarodnih zvanja. Izložba će biti postavljena u Galeriji Centra za kulturu “Filip Višnjić” u Ugljeviku, a otvaranje je predviđeno za utorak, 31.  maj 2016. godine u 18,00 časova. Domaćin i organizator izložbe je Asocijacija Artfoto Bijeljina.

 

 

Pozivnica izložbe


Samostalna izložba fotografija Rikarda Busija u Bijeljini

POZIVNICA 10X21 RICCARDO BUSI smail_001_resizePozivamo sve zaintresovane da prisustvuju otvaranju samostalne izložbe fotografija Rikarda Busija, predsjednika FIAP i nosioca najviših fotografskih umjetničkih međunarodnih zvanja. Izložba će biti postavljena u Galeriji Centra za kulturu Bijeljina, a otvaranje je predviđeno za pinedjeljak, 30.  maja 2016. godine u 20,00 časova. Domaćin i organizator izložbe je Asocijacija Artfoto Bijeljina.

 

 

Pozivnica izložbe


3. samostalna izložba fotografija Radoja Eleza “Život je paprika” u Bileći

plakat ZIVOT JE PAPRIKAPozivamo sve zainteresovane da prisustvuju otvaranj treće samostalne izložbe fotografija Radoje Eleza, člana Foto kino kluba Trebinje, pod nazivom “Život je paprika”. Izložba je postavljena u prostorijama Galerije SPKD Prosvjeta u Bileći, a otvaranje predviđeno za utorak 24. maj 2016. godine u 20,00 časova.

 

 

Plakat izložbe

Katalog izložbe


Samostalna izložba fotografija Roberta Andrejaša u Veloj Luci

U povodu Dana muzeja,2_resize Robert Andrejaš, član Foto kino kluba Tuzla, kandidat majstora fotografije AUFBiH, održao je svoju samostalnu izložbu u Veloj Luci (Hrvatska). Izložba je postavljena u Centru za kulturu Vela Luka,  a otvorena je 18. maja u 19,00 sati. Izložba pod nazivom “Šibenska priča” predstavlja jedan od najboljih opusa u fotografiji kod nas posvećenih jednom gradu.


11. Samostalna izložba fotografija Ahmeta Hukića “Ptice 2” u tuzli

Katalog Hukić Ptice 2naslov_resizePozivamo sve zainteresovane da prisustvuju otvaranju jedanaeste samostalne izložbe fotografija Ahmeta Hukića, majstora fotografije, EFIAP, pod nazivom “Ptice 2”. Izložba je postavljena u Galeriji fotografija Foto kino kluba Tuzla, a otvaranje je predviđeno za četvrtak, 19. maja 2016. godine u 19,00 sati.

 

Katalog izložbe

 

Pozivnica izložbe


18th FIAP Nature Biennial

LOGO FIAP _resizeObavještavamo zainteresovane autore da mogu dostaviti svoje radove za FIAP – ov 18. BIJENALE PRIRODE, koji se ove godine održava u Novom Sadu (Srbija).
Dostava radova je do 16. 06. 2016. godine.
Kolekcije AUFBiH na pomenutom Bijenalu predstavljaće:
-20 fotografija (kolor ili crno-bijelih) koje de ići u sekciju radova za projekciju (jedan autor može biti zastupljen maksimalno sa dva rada ) i
-10 fotografija (kolor ili crno-bijelih) koje idu u sekciju printanih radova (jedan autor može biti zastupljen maksimalno sa jednim radom). Saznajte više »


SAMOSTALNA IZLOŽBA EROLA ČOLAKOVIĆA U VELIKOM SREDIŠTU

Ao_resizeErol Čolaković Šehić, kandidat majstora fotografije postavio je svoju samostalnu izložbu fotografija u povodu četrdeset godina stvaralaštva u fotografiji pod nazivom “Izložba fotografija i emocija”. Izložba je postavljena u Geramuseumu u Velikom Središtu (Srbija) a predstavlja opu od 200 radova nastalih na relaciji Evropa – Sarajevo.”Izložba se otvara se prvog maja, a pokazuje fotografske radove koji su dokument vremena, ali i dokument režiranih situacija u kojima se nedvosmisleno ukrštaju provincijski kodeksi sa urbanim kulturama, bizarnošću, seksualnošću.”
Plakat izložbe