ASOCIJACIJA ZA UMJETNIČKU FOTOGRAFIJU BOSNE I HERCEGOVINE

АСОЦИЈАЦИЈА ЗА УМЈЕТНИЧКУ ФОТОГРАФИЈУ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

PHOTOGRAPHIC ASSOCIATION OF BOSNIA AND HERCEGOVINA

BOSNIA HERCEGOVINA FÉDÉRATION DE L'ART PHOTOGRAPHIQUE

OSNOVANA 1910 * ESTABLISHED 1910

Izložba fotografija Roberta Andrejaša u Šibeniku

U Gradskoj knjižnici “Juraj Šizgorić” U Šibeniku  od 27. septembra do 18. oktobra postavljena je izložba Roberta Andrejaša (KMFAUFBiH), autora iz Tuzle, pod nazivom Šibenska priča. Na izložbi je izloženo 150 radova o Šibeniku snimljenih između 2005 i 2012. godine.

Katalog izložbe


Izložba fotografija Erola Čolakovića “Dvojnost” u Mostaru

Poslje prošogodišnjeg velikog uspjeha knjige i izložbe fotografija
Erola Čolakovića (KMFAUFBiH) pod nazivom “Dvojnost” ova izložba održat će se u Mostaru od 01. do 10 oktobra 2012. godine u nešto proširenoj postavci i to u Muzičkom centru Luciano Pavarotti i Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača. Otvaranje izložbe predviđeno je za 01. oktobar u 19 sati.


Izložba fotografija “Mali ambasador”

Travnički foto klub FOT i Udruženje za uzgoj i zaštitu sitnih životinja
“Tulika” Travnik organizuju izložbu fotografija pod nazivom Mali ambasador.
Tema je bila isključivo fotografija travničkog autohtonog kratkokljunog goluba.
Izloženo je 80 dokumentarnih fotografija prikupljenih od članova Udruženja golubara
i 80 umjetničkih fotografija članova FOT kluba. Ovom prilikom pozivamo sve ljubitelje fotografije da dođu na otvaranje izložbe ne Starom gradu u utorak, 18.09. 2012. u 19.00 sati.

Katalog izložbe


46 Dani fotografije Bosne i Hercegovine “Travnik 2012”

46. Dani fotografije Bosne i Hercegovine održat će se u Travniku 22-23 septembra 2012. Organizator ove tradicionalne aktivnosti je Foto klub FOT Travnik. U okviru dana fotografije održat će se i tradicionalni foto safari, ovoga puta na Vlašiću. Obzirom na finansijsku situaciju u kojoj se nalaze organizaciije kulture u ovoj godini uvedena je skromna kotizacija 25 KM po učesniku. Dobitnici zvanja za 2012 godinu (FIAP i AUF) ne plaćaju kotizaciju. Programom je obuhvaćena izložba fotografija FotoBiH 2012, izložba mladih autora iz BiH te klupsa izložba Foto kluba Fot Travnik. Prijave se primaju do 14. septembra 2012. godine telefonom ili e- mailom, a detalji programa i načina prijavljivanja mogu se pročitati u programu u prilogu.

Program 46 Dana fotografije Travnik 2012

Katalog klupske izložbe FK Fot Travnik


Izložba FoToBiH 2012 u Bugojnu

Treća izložba bosanskohercegovačke fotografije FotoBiH 2012 održat će se u Bugojnu u Galeriji Kulturno sportskog centra. Organizator izložbe je Foto klub FOT Travnik, a otvaranje izložbe predviđeno je za 07. septembar u 19,00 sati. Pozivamo sve zaintersovane da prisustvuju otvaranju.

Katalog izložbe