ASOCIJACIJA ZA UMJETNIČKU FOTOGRAFIJU BOSNE I HERCEGOVINE

АСОЦИЈАЦИЈА ЗА УМЈЕТНИЧКУ ФОТОГРАФИЈУ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

PHOTOGRAPHIC ASSOCIATION OF BOSNIA AND HERCEGOVINA

BOSNIA HERCEGOVINA FÉDÉRATION DE L'ART PHOTOGRAPHIQUE

OSNOVANA 1910 * ESTABLISHED 1910

19th FIAP NATURE BIENNIAL

LOGO FIAP _resizeObavještavamo zainteresovane autore da mogu dostaviti svoje radove za FIAP – ov 19. BIJENALE PRIRODE, koji se ove godine održava u Omanu.
Dostava radova je do 17. 03. 2018. godine.
Kolekcije AUFBiH na pomenutom Bijenalu predstavljaće:
-20 fotografija (kolor ili crno-bijelih) koje de ići u sekciju radova za projekciju (jedan autor može biti zastupljen maksimalno sa dva rada) i
-10 fotografija (kolor ili crno-bijelih) koje idu u sekciju printanih radova (jedan autor može biti zastupljen maksimalno sa jednim radom). Saznajte više »


Izložba bosanskohercegovačke fotografije FotoBiH Brčko 2017.

Katalog FotoBiH Brčko 2017www_001_resizePozivamo sve zainteresovane  da prisusutvuju otvaranju izložbe bosanskohercegovačke fotografije FotoBiH Brčko 2017. Izložba je postavljena u Umjetničkoj galeriji u Brčkom, a organizator je Asocojacija ArtFoto iz Bijeljine. Otvaranje je predviđeno u utorak, 20 februarar 2018. godine u 19,00 sati.

 

 

 

Katalog izložbe FotoBiH Brčko 2017

Plakat FotoBiH Brčko 2017


Prva samostalna izložba fotografija zenira šuke

Plakat_resizePozivamo sev zainteresovane na otvaranje Prve samostalne izložbe fotografija Zenira Šuke, člana Foto video kluba Valter Sarajevo pod nazivom “Male stvari”, koja se postravlja u sklopu dugoročnog projekta pomoći samostalnim autorima “Sarajevo vam predstavlja”. Izložba je postavljena u Galeriji Boris Smoje (radićeva 11),a otvaranje je predviđeno za 15. februar u 19,30 časova.

 
Katalog izložbe
Plakat izložbe
Pozivnica


Konkurs FotoBiH za 2018.

Знак_resizeObavještavamo sve članove da će se u narednom periodu održati još tri izložbe FotoBiH 2017 i to u Brčkom (februar), Doboju (mart) i Bijeljini (april).
U prilogu su Propozicije za izložbu FotoBiH 2018. Potrebno je obratiti pažnju na manje izmjene u odnosu na prošlu godinu, te se strogo pridržavati obavezne dostave exel tabele sa popisom autora i radova. Rok za slanje radova 30.03.2018.

 

 

Propozicije izložbe FotoBiH 2018
Popis autora i fotografija exel tabela
Naljepnice na fotografije


OBAVJEŠTENJE O UČLANJIVANJU U AUFBiH ZA 2018. GODINU

Obavještenja 2017_resizeObavještavamo sve zainteresovane fotografe i članove AUF BiH da je započeo ciklus učlanjivanja u AUF BiH za 2018. godinu.Cijena godišnje članarine je 30 KM, 10 KM za penzionere i članove do 21 godine starosti koji su članovi kluba ili foto grupe. Članarina za pojedince koji nisu članovi foto kluba ili grupe je 50 KM. Uplata se vrši organizovano putem klubova i foto grupa ili pojedinačno. Uplate se vrše na žiro račun broj 1941041066600115 kod Pro Credit banka Filijala Tuzla.  Članarina važi od dana učlanjivanja godinu dana.Svaki član dužan je dostaviti pojedinačno ili putem kluba podatke i to ime i prezime, adresu, telefon, e-mail obzirom da će se voditi evidencija o članstvu na web sajtu. (podatke poslati na e mail – [email protected]). Saznajte više »