ASOCIJACIJA ZA UMJETNIČKU FOTOGRAFIJU BOSNE I HERCEGOVINE

АСОЦИЈАЦИЈА ЗА УМЈЕТНИЧКУ ФОТОГРАФИЈУ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

PHOTOGRAPHIC ASSOCIATION OF BOSNIA AND HERCEGOVINA

BOSNIA HERCEGOVINA FÉDÉRATION DE L'ART PHOTOGRAPHIQUE

OSNOVANA 1910 * ESTABLISHED 1910

Dokumenta za proglašenje najboljih klubova i autora u 2013.

U cilju proglašenja najboljih pet autora i pet klubova za tekuću godinu (izložbe održane u periodu 01.01-31.12.2013.g.) usvojena su dokumenta na osnovu kojih se vrši prijavljivanje autora i klubova, ali i proglašava najbolja fotografija u tekućoj godini. Proglašenje najboljih i  dodjela priznanja održat će se na Danima fotografije. Rok za dostavljanje podataka je 30. april 2014. godine na adresu AUFBiH, Šeste bosanske 4, 75000 Tuzla.

Pravilnik o proglašenju najboljih autora i klubova
Obrazac A – vrednovanje rada autora
Obrazac 1 – vrednovanje rada organizacija – aktivnosti
Obrazac 2 – vrednovanje rada organizacija – uspjeh članova na izložbama
Obrazac 3- vrednovanje rada organizacija – vrednovanje organizacija izložbi
Obrazac 4 – vrednovanje rada organizacija – ostale aktivnosti
Svaki autor koji dostavi podatke o osvojenim bodovima na izložbama potrebno je posebno da dostavi i naziv najuspješnije  fotografije i broj bodova koju je ona osvojila na izložbama.


Festival Trebinjski dani fotografije

Foto-kino klub Trebinje po peti put je organizator festivala fotografije “Trebinje Photo Days”. Kao i do sada akcenat festivala je na radu sa mladima, ali tu je i veoma bogat program za odrasle učesnike.
U prilogu se nalazi

Poziv za učešće


Samostalna izložba fotografija Branka Pejakovića

Pozivamo sve zainteresovane da prisustvuju otvaranju samostalne izložbe fotografija Branka Pejakovića iz Prnjavora pod nazivom “Dio kao cijelina”. Izožba je postavljena u Galeriji Peyo u Prnjaoru, ul. Veljka Milankovića 9, a otvaranje izložbe predviđeno je za utorak 25. marta 2014. godine u 19,00 sati.


17 klupska izložba Foto kluba FOT Travnik

Pozivamo sve zainteresovane da prisusutvuju otvaranju 17 klupske izložbe fotografija Foto kluba FOT Travnik koja je imala pozivni karakter. Otvaranje izložbe obavit će se 21. marta 2014.  u 13,00 sati na Starom gradu. Izložba se organizuje u povodu dana opštine Travnik.

Katalog izložbe


FIAP bronzana plaketa za Banja Luka salon

Shodno uspješnoj organizaciji  međunarodnog  salona  fotografije  „BANJA LUKA „ ,pet godina u kontinuitetu, Upravni odbor  FIAP-a nagradio je Univerzitetski foto kino klub sa FIAP BRONZANOM PLAKETOM.


Konkurs za izložbu fotografija “FotoBiH 2014″

Obavještavamo sve članove da je rok za slanje fotografija na FOTOBiH 2014 pomjeren te da je zadnji dan prijema radova 16. mart 2014.