ASOCIJACIJA ZA UMJETNIČKU FOTOGRAFIJU BOSNE I HERCEGOVINE

АСОЦИЈАЦИЈА ЗА УМЈЕТНИЧКУ ФОТОГРАФИЈУ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

PHOTOGRAPHIC ASSOCIATION OF BOSNIA AND HERCEGOVINA

BOSNIA HERCEGOVINA FÉDÉRATION DE L'ART PHOTOGRAPHIQUE

OSNOVANA 1910 * ESTABLISHED 1910

1. međunarodna likovna izložba vjerskih motiva

Foto klub Kornat iz Kukljice (Hrvatska) poznat po organizaciji izložbe Otok i more poziva sve zainteresovane da učestvuju na izložbi fotografija na temu vjerskih motiva. Učešće na izložbi je slobodno (bez kotizacije) aprimaju se četiri rada u digitalnom obliku. Radove slati na e mail [email protected] u JPG formatu veličine – svaka fotografija 1200 do 1600 KB. Radovi se primaju do 28.09.2014. g.
Prijava za izložbu sa propozicijama


Izložba fotografija “Tuzla-turistička odrednica”

Foto kino klub Tuzla poziva sve zainteresovane za učešće na izložbi pod nazivom “Tuzla turistička odrednica”. Prima se do maksimalno 8 radova u digitalnom obliku (duža stranica minimalno 3000 pix.). Prijem radova je do 03. oktobra 2014.g. na e mail [email protected]. Projekcija radova predviđena je na Panpnskom jezeru 08. oktobra 2014.g. u večernjim satima. Spisak prihvaćenih radova bit će objavljen na web sajtu AUFBiH.


Održani 47 Dani fotografije BiH u Travniku

Početkom septembra u neposrednoj organizaciji Foto kluba FOT Travnik održani su 47. Dani fotografije BiH. Između ostalih događaja održana je Skupština AUFBiH na kojoj je izabran novi Umjetnički savjet u sastavu: Prole Dragan, predsjednik, Mujanović Mirsad, podpredsjednik, te članovi Kašćelan Milorad, Siniša Skenderija, Hukić Ahmet i Krstić Slobodan. Kao novi član Upravnog odbora imenovan je i Elez Radoje kao koordinator za rad sa mladima. Takođe su proglašeni najboli fotograf u 2013. godini Prole Dragan, Najaktivniji klub je UFKK Banja Luka, za najbolju fotografiju u 2013. proglašena je fotografija Ajbara Mujanovića “Bijeg”, a u 2014. Radovana Dangubića “Luka”. Dodijeljena su i zvanja AUFBiH za 2014. godinu i podjeljene diplome za zvanja FIAP koje su dobili  Prole Dragan EFIAP/g, Krstić Slobodan EFIAP/b i Ahmet Hukić EFIAP, Ajbar Mujanović AFIAP.
Predavanja na temu “Opravdanost kršenja fotografskih pravila da ili ne” održao je Mirsad Mujanović, MFAUFBiH, AFIAP.

Katalog 47 dani fotografije
Mirsad Mujanović Kršenje fotografskih pravila da ili ne


18 klupska izložba Foto kluba FOT Travnik

Obaviještavamo sve zainteresovane da će se u okviru programa održavanja 47 Dana fotografije Bosne i Hercegovine u petak 05.09. Travniku otvoriti 18. klupska izložba fotografija Foto kluba FOT Travnik. Izložba će se otvoriti u Galeriji trgovine Borac u Travniku u 19,20 sati. Izloženo je 105 radova od 13 autora.

Katalog izložbe


Samostalna izložba Peđa Mucović

Krajem augusta svoju drugu samostalnu izložbu održao je Peđa Mucović član Foto kino kluba Trebinje pod nazivom “U prolazu”. Izožba je otvorena 29 augusta 2014 u prostorima Cefe Klub U Trebinju a bit će otvorena do 29.09.2014. Tema izložbe je foto žurnalizam a izloženo je 40 radova forata 30×45 cm.

Plakat izložbe
Katalog izložbe