ASOCIJACIJA ZA UMJETNIČKU FOTOGRAFIJU BOSNE I HERCEGOVINE

АСОЦИЈАЦИЈА ЗА УМЈЕТНИЧКУ ФОТОГРАФИЈУ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

PHOTOGRAPHIC ASSOCIATION OF BOSNIA AND HERCEGOVINA

BOSNIA HERCEGOVINA FÉDÉRATION DE L'ART PHOTOGRAPHIQUE

OSNOVANA 1910 * ESTABLISHED 1910

Dodjela zvanja AUFBiH za 2013.

Umjetnički savjet Asocijacije za umjetničku fotografiju u BiH  na sjednici održanoj 06. juna 2013. godine u Zenici, razmatrao je prispjele zahtjeve za dodjelu zvanja, te prema Statutu AUF BiH, te Pravilniku o dodijeli zvanja i Pravilniku o učešću na izložbama  donio sljedeću

ODLUKU

Dodjeljuje se zvanje majstora fotografije AUFBiH :

Siniši Skenderiji iz Viteza

Dodjeljuje se zvanje fotograf I klase AUFBiH sljedećim kandidatima :

Miroslav Mišić Doboj
Siniša Plavšić Banja Luka
Dejan Đurić Banja Luka
Senad Tahmaz Sarajevo
Zenir Šuko Sarajevo
Nihad Arnautović Travnik
Ema Mujanović Travnik
Ajbar Mujanović Travnik
Gordana Skenderija Vitez

Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja, te imenovani stiču pravo da uz svoje ime i prezime stave i naziv zvanja. Uručivanje plaketa i diploma izvršit će se na prigodnoj svečanosti.

Predsjednik Umjetničkog savjeta :

Jašarević Murat, MF AUFBiH, AFIAP, s.r.


Druga samostalna izložba Ajbara Mujanovića

Obavještavamo sve zaitresovane da će se druga samostalna izložba fotografija Ajbara Mujanovića člana Foto kluba FOT Travnik pod nazivom “Great desire” otvoriti u petak 21. 06. 2013. godine na Starom gradu – Kazamat u 19:30 časova.
Ajbar Mujanović će se predstaviti sa 46 radova od kojih su 22 fotografije urađene na platnu.

Katalog izložbe


Prva međunarodna izložba Foto kino kluba Doboj

Foto kino klub Doboj organizuje Prvu međunarodnu izložbu fotografija pod nazivom Doboj 2013. Teme izložbe su : slobodna, život i priroda a primaju se radovi u kolore i monohrom tehnici u digitalnoj formi. Zadnji dan prijema fotografija je 07.10.2013.g.
Detalje o pravilima izložbe možete saznati na : http://salon.fotodoboj.com/photodoboj/index.phpIzložba bosanakohercegovačke fotografije “FotoBiH Zenica 2013”

Prva ovogodišnja izložba ciklusa prezentacije bosanskohercegovačke fotografije “FotoBiH 2013″ održat će se već tradicionalno u Zenici u organizaciji Foto grupe Art7 Zenica. Otvaranje izložbe predviđeno je za četvrtak 06. juni 2013. godine u 19,00 sati u Umjetničkoj galeriji Muzeja grada Zenica (Sinagoga). Postavku izložbe uradio je Jašarević Murat, MFAUFBiH, AFIAP.
Pozivamo sve zainteresovane da prisustvuju otvaranju.

Katalog izložbe “FotoBiH Zenica 2013″


Otvaranje izložbe Circuit Exhibition of Photography ECOLOGICAL TRUTH 2013

Pozivamo sve zainteresovane da prisustvuju otvaranju  izložbe fotografija Circuit Exhibition of Photography „ECOLOGICAL TRUTH 2013“
Otvaranje izložbe predviđeno je za 05.06.2013. (srijeda) u 19: 00 časova u MALOM IZLOŽBENOM SALONU KULTURNOG CENTRA BANSKI DVOR u Banjaluci.
Izložba  se istovremeno otvara u 5 zemalja (Bosna i Hercegovina, Srbija, Bugarska, Makedonija i Slovenija) . Izbor radova za svaki od 5 salona radio je drugi žiri.

Pozivnica za izložbu