ASOCIJACIJA ZA UMJETNIČKU FOTOGRAFIJU BOSNE I HERCEGOVINE

АСОЦИЈАЦИЈА ЗА УМЈЕТНИЧКУ ФОТОГРАФИЈУ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

PHOTOGRAPHIC ASSOCIATION OF BOSNIA AND HERCEGOVINA

BOSNIA HERCEGOVINA FÉDÉRATION DE L'ART PHOTOGRAPHIQUE

OSNOVANA 1910 * ESTABLISHED 1910

3. samostalna izložba fotografija Slavenko Vukasović

U prostorijama Narodne biblioteke Trebinje otvorena je samostalna izložba Slavenka Vukasovića, fotografa prve klase člana Foto kino kluba Trebinje pod nazivom “Hercegovačko plava”. Autor je izložio 27 radova u veoma neobičnoj i staroj tehnici cijanotipije. Ova neobična izložba je treća samostalna izložba ovog autora.

Katalog izložbe “Hercegovačko plava”


Izložba FOTOBIH 2013 u Muzeju Hercegovine

Otvaranjem državne izložbe fotografija FOTOBIH 2013 u Muzeju Hercegovine svečano su otvoreni Četvrti Trebinjski dani fotografije. Na izložbi je predstavljeno preko stotinu radova, dok su na video bimu prikazivane sve fotografije koje su izabrane od strane stručnog žirija u čijem sastavu su bila 3 majstora fotografije: Murat Jašarevic, Siniša Skenderija i Milorad Kašcelan. Izložbu je otvorio zamjenik gradonačelnika Grada Trebinja, Neđo Ćebedžija, a o izloženim fotografijama, predstojećim događajima i programu manifestacije prisutne je upoznao Slavenko Vukasović, predsjednik Foto-kino kluba Trebinje. Ljubitelji fotografije, amateri i profesionalci, imaće priliku u narednih 18 dana da se kroz niz radionica, izložbi, projekcija i ostalih aktivnosti, planiranih u program manifestacije, druže i stiču nova znanja u ovoj oblasti.O svakodnevnim aktivnostima vise na :http://www.fkkt.blogspot.com/ ili https://www.facebook.com/groups/fkktrebinje/

Katalog FotoBiH Trebinje 2013


8. Foto safari Travnik 2013

Ovogodišnji Foto safari Travnik 2013 u organizaciji Foto kluba FOT Travnik održat će se  17. i 18. augusta 2013. godine. Kao destinacija predloženo je Prokoško jezero. Kotizacija za Foto safari iznosi 20 KM. Učešće na Foto safariju je putem klubova koji će dobiti e mail o broju učesnika te ih prijaviti na e-mail [email protected]. Detalji se mogu dobiti na telefon 062 714 891 Mujanović Mirsad i 061 787 779 Adžaip Mirko.

Program Foto safarija Travnik 2013


2. međunarodna izložba FOTOEMOCIJA Banja Luka


15 klupska izložba fotografija Foto kluba FOT Travnik

Petnaesta klupska izložba fotografija Foto kluba FOT Travnik postavljena je na Starom gradu u Travniku i otvorena 05 jula 2013.g. Naziv izložbe je “Travničko veče 2’13” a izložene su 32 fotografije od 11 autora. U sklopu otvaranja izložbe upriličena je projekcija radova autora kluba. Izložba će biti postavljena do 10 jula 2013.g.