ASOCIJACIJA ZA UMJETNIČKU FOTOGRAFIJU BOSNE I HERCEGOVINE

АСОЦИЈАЦИЈА ЗА УМЈЕТНИЧКУ ФОТОГРАФИЈУ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

PHOTOGRAPHIC ASSOCIATION OF BOSNIA AND HERCEGOVINA

BOSNIA HERCEGOVINA FÉDÉRATION DE L'ART PHOTOGRAPHIQUE

OSNOVANA 1910 * ESTABLISHED 1910

6. klupska izložba Foto kino kluba Tuzla

U Galeriji fotografija Foto kino kluba Tuzla 15.01.2014. godine otvorena je 6. klupska izložba fotografija pod nazivom “New Generations”. Na izložbi je izloženo 85 radova od 15 autora. Uz poznata imena autora iz Kluba nalaze i fotografije nove generacije fotografa u potpunosti stasalih na saznanjima iz područja digitalne fotografske slike, upotpunosti stečenim u Foto kino klubu Tuzla.

Katalog izložbe


“Jedan fotograf – jedna fotografija” – međunarodna izložba u Travniku

Foto klub FOT Travnik je organizator i domaćin međunarodne izložbe umjetničke fotografije pod nazivom “Jedan fotograf – jedna fotografija”. Izložba je plod saradnje travničkog kluba FOT sa Fotografskim društvom Panonija i Udruženjem likovnh umjetnika iz Šapca. Izloženo je 76 fotografija od 76 autora iz četrnaest zemalja.
Ovom prilikom pozivamo sve ljubitelje fotografije na otvaranje ove izložbe u ponedjeljak 20. 01. 2014. u 19 sati u Zavičajnom muzeju u Travniku.

Katalog izložbe


Učlanjivanje za 2014. godinu

Obavještavamo sve zainteresovane fotografe i članove AUF BiH da je započeo ciklus učlanjivanja u AUF BiH za 2014. godinu. Cijena godišnje članarine je 20 KM i uplata se vrši organizovano puten klubova i foto grupa ili pojedinačno. Uplate se vrše na žiro račun broj 1941041066600115 kod Pro Credit banka Filijala Tuzla.  Članarina važi od dana učlanjivanja godinu dana.
Svaki član dužan je dostaviti pojedinačno ili putem kluba podatke i to ime i prezime, adresu, telefon, e- mail obzirom da će se voditi evidencija o članstvu na web sajtu. (podatke poslati na e mail [email protected]). Obzirom da je i za prošlu godinu došao određen broj nepotpunih podataka to će spiskovi biti dostavljeni predsjednicima klubova na ažuriranje. Posebno molimo članove koji se pojedinačno učlanjuju da dostave e mailom svoje podatke jer banke ove podatke bez obzira što su ispisani na uplatnici ne dostavljaju na izvodu.
Član može dobiti člansku kartu koja se izdaje na neodređeno vrijeme. Cijena članske karte je 10 KM sa poštarinom i uplaćuje se na žiro račun AUFBiH.
Izdavanje PRESS kartica vrši se prema Pravilniku o izdavanju PRESS kartice. Članovi koji su ispunili uslov za PRESS karticu treba da pošalju fotografiju na e mail : [email protected] i da na žiro račun AUFBiH uplate 30 KM. Kartica se izdaje na period od tri godine.