ASOCIJACIJA ZA UMJETNIČKU FOTOGRAFIJU BOSNE I HERCEGOVINE

АСОЦИЈАЦИЈА ЗА УМЈЕТНИЧКУ ФОТОГРАФИЈУ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

PHOTOGRAPHIC ASSOCIATION OF BOSNIA AND HERCEGOVINA

BOSNIA HERCEGOVINA FÉDÉRATION DE L'ART PHOTOGRAPHIQUE

OSNOVANA 1910 * ESTABLISHED 1910

Izložba bosanskohercegovačke fotografije FotoBiH Sarajevo 2015

FOtoBiH SAa2015Pozivamo sve članove i  zainteresovane ljubitelje fotografije da prisustvuju otvaranju izložbe bosanskohercegovačke fotografije FotoBiH Sarajevo 2015, koja će se otvoriti u četvrtak 03. decembra 2015. godine u Galeriji BlackBox u Vrazovoj ulici u Sarajevu u 10,00 sati. Organizator izložbe je Foto video klub Valter Sarajevo.

 

 

Katalog izložbe FotoBiH Sarajevo 2015


1 međunarodna kružna izložba SBM Circuit Tuzla 2015

Plakat SBM Circuit 2015_001_resizePozivamo sve zainteresovane da prisustvuju digitalnoj projekciji 1. međunarodne kružne izložbe SBM Circuit Tuzla 2015. Izložba se organizuje u tri grada – Novi Sad, Tuzla i Podgorica. Projekcija će biti održana u četvrtak 26.11.2016. godine u 19,00 sati u prostorijama Galerije Foto kino kluba Tuzla.

 

 

Plakat izložbe

 

 

Pozivnica za izložbu


9. međunarodni salon fotografije Banja Luka 2015

Plakat - 9. BANJALUKA 2015_resizePozivamo sve zaintersovane da prisusutvuju otvaranju 9. međunarodnog salona fotografije Banja Luka 2015. Izložba je postavljena u Velikom izložbenom salonu Kulturnog centra Banski Dvor  u Banja Luci, a otvaranje je planirano za 13. novembar (petak) 2015. godine u 19,00 sati.

 

 

Plakat izložbe

 

Pozivnica za izložbu


izložba fotografija 10. foto safarija “travnik jajce 2015”

Organizacioni odbor Foto safarija “Travnik-Jajce 2015” poziva sve zainteresovane na otvaranje  izložbe umjetničkih fotografija nastalih na ovogodišnjem 10 foto safariju. Otvaranje će biti upriličeno u Zavičajnom muzeju Travnik 7.novembra 2015. godine u 19:00 sati.
Katalog izložbe


Dodijeljena nova zvanja FIAP-a za autore iz BiH

Na osnovu odluka FIAP dodijeljena su nova zvanja našim članovima. Slobodanu Krstiću iz Asocijacije Art foto Bijeljina dodijeljeno je zvanje EFIAP srebro (EFIAP/s), a Draganu Proletu iz Univerzitetskog foto kino kluba Banja Luka zvanje EFIAP platina (EFIAP/p). Ujedno ovo je najviše zvanja koje je do sada dodijeljeno nekom autoru iz Bosne i Hercegovine.


Proglašeni najbolji klubovi, autori i fotografije za 2015

U okviru Dana fotografije “Travnik 2015” proglašeni su najbolji klubovi autori, kao i najbolje fotografije. U sklopu proglašenja najboljih u Bosni i Hercegovini proglašena su tri najaktivnija kluba, a to su Univerzitetski foto kino klub Banja Luka sa dalekom najvećim skvorom bodova, te Foto video klub “Valter” Sarajevo i Foto klub FOT Travnik. Tri najaktivnija autora u BiH su autori članovi UFKK Banja Luka, Dragan Prole, Milorad Kašćelan i Dejan Selaković. Najbolja fotografija na FotoBiH za 2015,. godinu je koja je osvojila najbolju ocijene od svih članova žirija je fotografija dobojskog autora Saznajte više »


Održani 48. Dani fotografije BiH “Travnik 2015”

Početkom oktobra u Travniku u neposrednoj organizaciji Foto kluba FOT Travnik održani su 48. Dani fotografije BiH, na kojima je uzeo učešće 31 učesnik iz 6 klubova. U okviru Dana otvorene su tri izložbe fotografija i to : 20. klupska izložba Foto kluba FOT Travnik, Izložba mladih fotografa BiH i tradicionalna godišnja izložba FotoBiH 2015. Takođe su održana dva izuzetno kvalitetna strukovna predavanja o fotografiji, te je održan i 10. jubilarni travnički foto safari koji je ovoga puta odveo učesnike u Jajce.
Katalog Dana fotografije BiH

 

FotoPress sa Dana fotografije

 

Galerija