ASOCIJACIJA ZA UMJETNIČKU FOTOGRAFIJU BOSNE I HERCEGOVINE

АСОЦИЈАЦИЈА ЗА УМЈЕТНИЧКУ ФОТОГРАФИЈУ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

PHOTOGRAPHIC ASSOCIATION OF BOSNIA AND HERCEGOVINA

BOSNIA HERCEGOVINA FÉDÉRATION DE L'ART PHOTOGRAPHIQUE

OSNOVANA 1910 * ESTABLISHED 1910

samostalna izložba dragana vukovića i nermina smajića

Plakat_resizePozivamo zainteresovane ljubitelje fotografije da prisustvuju otvaranju izložbe fotografija Nermina Smajića, člana Foto kluba FOT Travnik  i Dušana Vukovića člana FKK Trebinje. Izložba je postavljena u galeriji Muzeja Zenica, a otvaranje je u ponedjeljak, 27.01.2020. godine u 19,00 sati.

 

Plakat izložbe

Katalog izložbe


Klupska izložba foto video kluba valter “Empatija”

EMPATIJA-plakat malaPozivamo sve zainteresovane da prisustvuju otvaranju klupske izložbe fotografija FVK Valter iz Sarajeva pod nazivom Empatija. Izložba se organizuje u saradnji sa Bosanskim kulturnim društvom VAL i postavljena je u galerijskom prostoru crkve Svetog Franje u Sarajevu. Otvaranje izložbe je predviđeno za subotu 18.01.20120 godine u 19,00 sati.


20th FIAP NATURE BIENNIAL

LOGO FIAP _resizeObavještavamo zainteresovane autore da mogu dostaviti svoje radove za FIAP – ov 20. BIJENALE PRIRODE, koji se ove godine održava u Rusiji.
Dostava radova je do 15. 02. 2020. godine.
Kolekcije AUFBiH na pomenutom Bijenalu predstavljaće:
-20 fotografija (kolor ili crno-bijelih) koje će ići u sekciju radova za projekciju (jedan autor može biti zastupljen maksimalno sa dva rada ) i
-10 fotografija (kolor ili crno-bijelih) koje idu u sekciju printanih radova (jedan autor može biti zastupljen maksimalno sa jednim radom).
Kolekcije moraju biti koherentne, kako sa stanovišta inspiracije i koncepcije tako i u pogledu same realizacije i prezentacije. Kako bi izbor kolekcija bio bolji i kvalitetniji, ostavljamo autorima mogućnost da pošalju maksimalno 4 fotografije na temu PRIRODA ( po FIAP-ovoj definiciji prirode, bez tragova uticaja čovjeka). Mole se autori da ne dostavljaju radove koji su već bili u prethodnim kolekcijama AUFBiH za FIAP Bijenala. Radovi se dostavljaju u JPG formatu, rezolucija 300 dpi, duža strana fotografije treba biti 3500 pixela, kvalitet 10.  Nazivi radova trebaju biti na engleskom jeziku.
Svi autori čiji radovi budu izabrani u kolekciju dobiće štampani katalog Bijenala (21×21)cm i CD.  Troškove printanja i slanja radova za Bijenale snosi AUFBiH. Radovi se dostavljaju elektronskim putem na e-mail adresu: [email protected]
Milorad Kašćelan, MF AUFBiH, EFIAP/b, Koordinator kolekcija AUFBiH
Saznajte više »