ASOCIJACIJA ZA UMJETNIČKU FOTOGRAFIJU BOSNE I HERCEGOVINE

АСОЦИЈАЦИЈА ЗА УМЈЕТНИЧКУ ФОТОГРАФИЈУ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

PHOTOGRAPHIC ASSOCIATION OF BOSNIA AND HERCEGOVINA

BOSNIA HERCEGOVINA FÉDÉRATION DE L'ART PHOTOGRAPHIQUE

OSNOVANA 1910 * ESTABLISHED 1910

Klupska izložba fotografija Foto kino kluba tuzla u lukavcu

Plakat_resizePozivamo sve zainteresovane da prisustvuju otvaranju klupske izložbe fotografija Foto kino kluba Tuzla. Izložba je postavljena u galeriji Javne biblioteke u Lukavcu, a otvaranje je predviđeno za  srijedu 08. maja 2019. godine u 12,30 časova.

 

 

 

 

Katalog izložbe

Plakat izložbe


KONKURS ZA međunarodna FIAP umjetnička zvanja u 2019. godini

LOGO FIAP _resizeAsocijacija za umjetničku fotografiju u BiH obavještava sve članove, koji su ispunili uslove za sticanje nekog od FIAP-ovih zvanja, da pripreme prijavu i kolekciju radova najkasnije do 31. maja 2019. godine.
Od ove godine svi kandidati za zvanja moraju prvo da se registruju na platformi: https://www.myfiap.net/user/register/fp i tu će dobiti lični FP broj koji je neophodno navesti u formularu kao i broj FIAP kartice.
Kandidati koji konkurišu za prvo zvanje AFIAP i nemaju karticu bez koje nije moguća prijava, nakon registracije mogu naruciti FIAP karticu preko iste platforme. Saznajte više »


Fotobih doboj 2018 i samostalna izložba inge i gordane cvijanović

Katalog FotoBiH 2018 Doboj www_001samostalna izlozba doboj_resizePozivamo sve zaintersovane da prisustvuju otvaranje posljednje izložbe iz ciklusa bosankohercegovačke fotografije za 2018 godinu “FotoBiH Doboj 2018”. Izložba je postavljena u galeriji  Centru za kulturu i obrazovanje Doboj. Ujedno kao poseban dodak bit će postavka iotvaranje izložbe fotografija dva dobojska autora Inge Cvijanović i Gordane Ignjatić  Cvijanović. Otvaranej izložbi je predviđeno za utorak 16. april 2019. godine u 19,00 časova.
Katalog izložbe FotoBiH Doboj 2018
Plakat izložbe FotoBiH Doboj 2018
Plakat samostalne izložbe


jubilarna klupska izložba fotografija foto video kluba valter sarajevo

plakat_jelicevaPozivamo sve zainteresovane da prisustvuju otvaranju klupske izložbe fotografija Foto video kluba Valter iz Sarajeva u povodu deset godina od osnivanja Kluba.Izložba je postavljena u Foto galeriji Jelićeva u Centru kulture i mladih Općine Centar Sarajevo, a otvaranje je predviđeno u subotu 13. aprila 2019. godine u 19,00 sati.

 

Plakat izložbe

Katalog izložbe


konkurs za dodjelu zvanja aufbih

Obavještenja 2017_resizeObavještavamo sve članove AUFBIH koji su ispunili uslove za dodjelu zvanja fotografa prve klase, kandidat majstora i majstora fotografije da aplikacije za zvanja mogu predati do 30.05.2019.  godine, koordinatoru za dodjelu zvanja Mujanović Mirsadu na sljedeću adresu: Mujanović Mirsad, Tvornička 12 c, 72270  Travnik. Detaljna uputstva o potrebnoj dokumentaciji se mogu pročitati na službenoj stranici AUFBIHa : http://www.fotobih.ba/wp-content/uploads/2011/03/Pravilnik-o-zvanjima.pdf  Za brže pronalaženje kataloških brojeva održanih izložbi pod paronatom AUFBIH, možete pogledati stranicu: http://www.fotobih.ba/?page_id=12
Za brže pronalaženje kataloških brojeva održanih izložbi pod FIAP paronatom, možete pogledati stranicu:   https:// www.myfiap.net/patronages
Saznajte više »