ASOCIJACIJA ZA UMJETNIČKU FOTOGRAFIJU BOSNE I HERCEGOVINE

АСОЦИЈАЦИЈА ЗА УМЈЕТНИЧКУ ФОТОГРАФИЈУ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

PHOTOGRAPHIC ASSOCIATION OF BOSNIA AND HERCEGOVINA

BOSNIA HERCEGOVINA FÉDÉRATION DE L'ART PHOTOGRAPHIQUE

OSNOVANA 1910 * ESTABLISHED 1910

Međunarodna kružna izložba “FKNS Winter Circuit”

Plakat FKNS WINTER Circuit_001_resizePozivamo sve zainteresovane da prisustvuju otvaranju treće po redu izložbe fotografija iz drugog ciklusa međunarodnih cirkularnih izložbi pod nazivom “FKNS Winter Circuit”. Izložba se održava u pet gradova regije (Novi Sad- Podgorica – Kotor – Tuzla – Aleksinac). Otvaranje izložbe predviđeno je za četvrtak 25. februara 2016. godine u 19,00 sati.

 

 

 

 

Plakat FKNS Winter Circuit
Pozivnica


FotoBiH Doboj 2015 i 8. klupska izložba FKK doboj

Katalog FotoBiH Doboj 2015_001_resizePozivamo sve zainteresovane na otvaranje posljednje izložbe iz ciklusa “FotoBiH 2015” i 8. klupske izložbe fotografija Foto kino kluba Doboj. Organizator obje ove izložbe je Foto kino klub Doboj i Centar za kulturu Doboj, a otvaranje izložbi je predviđeno za četvrtak 18. februara u 19,00 sati u Galeriji centra za kulturu Doboj.
Katalog FotoBiH Doboj 2015
Plakat FotoBiH
Katalog 8. klupske izložbe
Plakat klupske izložbe
Katalog FotoBiH Doboj 2015 WWW_001_resize

 


izložba bosanskohercegovačke fotografije “fotobih Bijeljina 2015”

Katalog FotoBiH Bijeljina 2015 www_001_resizePredposljenja izložba iz ciklusa godišnje prezentacije bosanskohercegovačke fotografije FotoBiH 2015 održat će se u Bijeljini u organizaciji Asocijacije ArtFoto Bijeljina. Izložba je postavljena u Galeriji Centra za kulturu Bijeljina, a otvaranje izložbe je u srijedu 10. februara 2016. godine u 19,00 časova.

 

 

Katalog izložbe
Plakat izložbe 1
Plakat izložbe 2
Pozivnica


međunarodna kružna izložba “dpw circuit 2016”

Plakat DPWCircuit_001_resizePozivamo sve zainteresovane da prisustvuju otvaranju druge po redu izložbe fotografija iz drugog ciklusa međunarodnih cirkularnih izložbi pod nazivom “DPW Circuit”. Izložba se održava u tri grada regije  (Novi Sad – Kotor – Tuzla). Otvaranje izložbe predviđeno je za četvrtak 11. februara 2016. godine u 19,00 sati.

 

 

 

Plakat DPW Circuit
Pozivnica


tumačenje propozicija fotobih 2016

Natpis Foto BiH 2016 a_resizeNa osnovu prijedloga većine klubova dajemo tumačenje propoziciija izložbe FotoBiH  2016. Format radova može biti 30 x 40 cm ili 30 x 45 cm. Boju paspartua (okovira oko fotografije do definisanog formata) određuje autor u zavisnosti od fotografije i može biti crna ili bijela. Fotografije koje na prednjem dijelu budu imale bilo kakve natpise neće se prihvatiti za žiriranje.


Izložba fotografija Erola Čolakovića u Švajcerskoj

U okviru proslave četrdesetogodišnjice stvaralaštva u fotografiji Erol Čolaković, KMFAUFBiH, postavit će  svoju prvu izložbu fotografija u 2016. godini posvećenu ovom jubileju. Izložba pod naslovom “Žena kao rijeka” biće postavljena u Švicarskoj u Lozani (Grey Gallery) u saradnji i na poziv umjetnika Dragana.S  Stefanovića, čija su i izuzetna vizualna riješenja plakata za ovu izložbu.

 
Plakat 2
Poster