ASOCIJACIJA ZA UMJETNIČKU FOTOGRAFIJU BOSNE I HERCEGOVINE

АСОЦИЈАЦИЈА ЗА УМЈЕТНИЧКУ ФОТОГРАФИЈУ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

PHOTOGRAPHIC ASSOCIATION OF BOSNIA AND HERCEGOVINA

BOSNIA HERCEGOVINA FÉDÉRATION DE L'ART PHOTOGRAPHIQUE

OSNOVANA 1910 * ESTABLISHED 1910

priznanje tomin šešir dobio radoje elez iz trebinja

l2_resizeU Leskovcu (Srbija) održani su 8. susreti fotograf EXYU, već tradicionalnog okupljanja fotografa u kojem učestvuju i fotografi iz BiH. U posljednjih nekoliko godina na susretima se dodijeljuje prestižna nagrada “Tomin šešir” za doprinos pojedinaca fotografiji, kao priznanje koje dodijeljuje Toma Peternek poznati fotograf iz Srbije. U ovoj godini ovu prestižnu nagradu dobio je Elez Radoje, kandidat majstora fotografije član FKK iz Trebinja.


51. dani fotografije bosne i hercegovine trebinje 2018

fotoklub 70 godinaObavještavamo članove da će se u okviru proslave sedamdeseto godišnjice Foto kino kluba Trebinje 51. dani fotografije Bosne i Hercegovine održati u Trebinju u periodu petak 26. oktobar- nedjelja 28. oktobar2018. godine. Okvirni program dat je u prilogu.

 

Važna napomena : Prijavljivanje učesnika i preuzimanje akreditacija i drugog materijala  je u Kulturnom centru Trebinje

Smještaj je na individualnoj osnovi putem interneta (booking.com)

 

Okvirni programa 51 Dana fotografije BiH Trebinje 2018


samiru zahiroviću dodijeljeno priznanje grada tuzla – tuzlanska lenta

DSC_4667_resizeRijetki su primjeri da je neki fotografski kreativac dobio priznanje grada u kojem živi i radi,a do sada se nije desilo da dobije priznanje za doprinos umjetničkoj fotografiji kod nas. Zato je priznanje Samira Zahirovića, Tuzlanska lenta koju mu je dodijelio grad Tuzla za poseban doprinos u razvoju i promociji umjetničke fotografije u Tuzli, BiH i svijetu, posebno značajno za sve nas jer je moguće otvorio prostor da u BiH i drugi autori dobio priznanja gradova u kojima žive i rade. Priznanje Samiru uručio je Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle.