ASOCIJACIJA ZA UMJETNIČKU FOTOGRAFIJU BOSNE I HERCEGOVINE

АСОЦИЈАЦИЈА ЗА УМЈЕТНИЧКУ ФОТОГРАФИЈУ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

PHOTOGRAPHIC ASSOCIATION OF BOSNIA AND HERCEGOVINA

BOSNIA HERCEGOVINA FÉDÉRATION DE L'ART PHOTOGRAPHIQUE

OSNOVANA 1910 * ESTABLISHED 1910

Izložba fotografija “100 godina lovstva u Travniku”

Lovačko društvo „Vlašić„ Travnik u saradnji sa Foto klubom FOT Travnik obilježava stogodišnjicu lovstva na travničkoj općini izložbom dokumentarne fotografije.
Finansijsku pomoć ovom projektu obezbijedila je Općina Travnik.
Prikupljeno je preko 1500 starih fotografija od kojih je za izložbu odabrano 120 fotografija podjeljenih u 12 lovnih sekcija.
Izložba će biti otvorena u subotu, 26.10. 2013. godine u Centru za kulturu u Travniku u 17,30 sati. Osim printanih fotografija, ovom prilikom će biti upriličena i projekcija dokumentarne fotografije o lovstvu u Travniku u proteklih 100 godina.
Online katalog se može pogledati na: http://youtu.be/wnWIk4wJFbA


Izložba fotografija Foto safari “Travnik 2013”

Pozivamo sve zainteresovane na otvaranje tradicionalne izložbe “Foto safari “Travnik 2013”. Izložba sadrži fotografije snimljene na 8. fotosafariju„Travnik 2013.“ na Prokoškom jezeru. Izložba je postavljena na tvrđavi Stari grad Barutana tvrđave, a otvaranje je predviđeno za petak, 25. oktobra, 2013.u 18.00 sati.
Ovom prilikom će biti zvanično dodijeljena i fotografska zvanja za ovu godinu dodijeljena od strane Umjetničkog savjeta AUFBIH-a.
Plakat izložbe
Online katalog sa svim primljenim i nagrađenim fotografijama možete pogledati na:
http://www.youtube.com/watch?v=d0E56hCEebM&feature=youtu.be


Samostalna izložba fotografija Herbert Gmeiner (Austria)

Pozivamo sve zainteresovane na otvaranje samostalne izložbe fotografija Herberta Gmeinera, EFIAP, Hon EFIAP, iz Austrije. Izložbu organizuje Asocijacija ArtFoto iz Bijeljine i Centar z kulturu Bijeljina. Izložba je postavljena u Galeriji Centra za kulturu Bijeljina a otvaranje je predviđeno za srijedu 16. oktobra 2013. godine u 19 sati.

Katalog izložbe

Fotografije sa otvaranja izložbe