ASOCIJACIJA ZA UMJETNIČKU FOTOGRAFIJU BOSNE I HERCEGOVINE

АСОЦИЈАЦИЈА ЗА УМЈЕТНИЧКУ ФОТОГРАФИЈУ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

PHOTOGRAPHIC ASSOCIATION OF BOSNIA AND HERCEGOVINA

BOSNIA HERCEGOVINA FÉDÉRATION DE L'ART PHOTOGRAPHIQUE

OSNOVANA 1910 * ESTABLISHED 1910

Izložba fotografija “Tri travnička tenora u Turskoj”

Pozivamo sve zainteresovane članove na otvaranje izložbe fotografija tri travnička autora Mirsada Mujanovića, Mirka Adžaipa i Ajbara Mujanovića pod nazivom “Tri travnička tenora u Turskoj” koja će se održati 28.08.2012 godine u 19 sati u prostorijama Zavičajnog muzeja Travnik. Na izložbi su predstavljene fotografije snimljena u okviru posjete ovih autora Turskoj.

Katalog izložbe


Trebinjski dani fotografije III-2012

U Trebinju su 29. jula 2012. godine završeni “Trebinjski dani fotografije III – 2012”. Ova manifestacija koju po treći put organizuju Foto-kino klub “Trebinje” i grupa holandskih fotografa iz udruženja CAMPUS 17 ove godine okupila je oko 150 učesnika. 70 djece podijeljenih u četiri grupe pohađalo je foto radionice u toku 5 dana. Predavači su im bili profesori i studenti fotografije sa foto akademija u Holandiji. Po završetku radionica snimljen je interesantan lipdub film u kome su učestvovala sva djeca:  http://www.youtube.com/watch?v=z-IuHCYSI_E&feature=player_embedded
Ove godine u Trebinju su bili i fotografi iz Njemačke, Belgije, Austrije, Švajcarske itd. Nastavljeno je  snimanje porodičnih portreta, a održane su i predavanja kao i praktične foto radionice (Trebinje – slikanje svjetlom i podvodno fotografisanje). Dodatne informacije i fotografije na  http://www.facebook.com/groups/tbphotodays/. U okviru ove anifestacije otvorena je izložba fotografija  “FotoBiH Trebinje 2012”.

Plakat manifestacije Trebinjski dani fotografije

Katalog “FotoBiH Trebinje 2012”