ASOCIJACIJA ZA UMJETNIČKU FOTOGRAFIJU BOSNE I HERCEGOVINE

АСОЦИЈАЦИЈА ЗА УМЈЕТНИЧКУ ФОТОГРАФИЈУ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

PHOTOGRAPHIC ASSOCIATION OF BOSNIA AND HERCEGOVINA

BOSNIA HERCEGOVINA FÉDÉRATION DE L'ART PHOTOGRAPHIQUE

OSNOVANA 1910 * ESTABLISHED 1910

Klupska izložba Foto kluba FOT Travnik

Obavještavam sve ljubitelje fotografije da će 9. klupska izložba foto kluba “FOT” Travnik
biti otvorena u petak, 28. 10. 2011. u 18. sati u galeriji “Terra”. Ranije smo najavili da će izložba biti postavljena u Kazamatu Starog grada, ali zbog hladnog vremena odlučili smo promijeniti lokaciju.
Ova izložba ujedno predstavlja i početak travničkog foto safarija. O ostalim programskim sadržajima predstojećeg safarija već ste ranije upoznati.


FoToBiH 2011 – Gornji Vakuf Uskoplje

Obavještavamo sve članove i zainteresovane građane da će se otvaranje sedme po redu izložbe bosanskohercegovačke fotografije pod nazivom “FOTOBiH  2011” održati u Galeriji Centra za kulturu i obrazovanje Gornji Vakuf – Uskoplje u subotu, 22. oktobra 2011. godine u 19,00 sati.
Selekciju radova izvršio je žiri u sastavu Imrana Kapetanović, KMFAUFBiH,  SlavenkoVukasović, fotograf I klase i
Sead Bahtić, fotograf I klase.
Prvu nagradu za kolekciju osvojio je Mujanović Mirsad, a za fotografiju Siniša Skenderija. Drugu nagradu za kolekciju osvojio je Velija Hasanbegpvić, a za fotografiju Svjetlana Perić, dok je treća nagrada za kolekciju pripala Muhamedu Boroviću, a za fotografiju Prole Draganu. Pohvale za kolekciju dobili su Senad Tahmaz i Marko Baškarad,  a za fotografiju Ljubomir Todorović, Željko Jelić i Alen Dobrić.

Katalog izložbe “FotoBiH 2011” – Gornji Vakuf – Uskoplje. pdf


Uspjeh kolekcije BiH na 26. Bienalu FIAP – Belgija

Na 26nd Projected Images FIAP Biennial koje se ove godine održava u Antverpenu  (Belgija) kolekcija bosanskohercegovačke fotografije postigla je do sada najbolji uspjeh osvojivši 8. mjesto.  Plasmanom na ovu poziciju osvojena je i priznanje FIAP Hon Mention (pohvala).

Dokument FIAP – plasman
Dokument FIAP- ocjenjivački list
Album BH kolekcija


Foto safari “Travnik 2011”

Foto klub FOT Travnik i Zavičajni muzej Travnik organizatori su i ove godine  Foto safarija “Travnik 2011” koji je svojim programom opredijeljen proslavi 50 godina od dodijele Nobelove nagrade Ivi Andriću. Safari će se održati od petka do nedjelje  28-30 oktobar 2011. Okupljanje učesnika safarija je predviđeno u petak 28.10 do 17,00 časova u Hotelu LIPA u Travniku.
AUFBiH određuje određen broj učesnika Safarija o trošku organizatora, te će o broju učesnika biti obaviješteni rukovodioci klubova i foto grupa. Prijave se primaju do 26.08.2011.g.  Svi ostali članovi koju su zaintersovani za učešće mogu se prijaviti organizatoru i prema programu organizatora snose troškove. Detaljne informacije date su u programu Safarija.

Program Foto safarija “Staze, lica, predjeli”