ASOCIJACIJA ZA UMJETNIČKU FOTOGRAFIJU BOSNE I HERCEGOVINE

АСОЦИЈАЦИЈА ЗА УМЈЕТНИЧКУ ФОТОГРАФИЈУ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

PHOTOGRAPHIC ASSOCIATION OF BOSNIA AND HERCEGOVINA

BOSNIA HERCEGOVINA FÉDÉRATION DE L'ART PHOTOGRAPHIQUE

OSNOVANA 1910 * ESTABLISHED 1910

samostalna izložba fotografija jovice panića u brčkom

Pozivamo vas da pristvujete otvaranju samostalne izložbe fotografija Jovice Panića člana UFKK Banja Luka. Izložba je postavljena u Galeriji Savo Šimunivić u Brčkom a otvaranje izložbe je u utorak 02.04.2024. godine u 19,00 časova.

 

Pozivnica

Plakat

Katalog


samostalna izložba fotografija milene erceg u gradišci

Pozivamo vas na otvaranje prve samostalne izložbe fotografija Milene Erceg. Izložba je postavljena u Zavičajnom muzeju Gradiška a otvaranje je u utorak 26.03.2024. godine u 19,00 časova.

 

Pozivnica

Plakat

Katalog

 


klupska izložba UFKK Banja Luka u Brčkom

Pozivamo vas da prisustvujete otvaranju klupske izložbe fotografija Univerzitetskog foto kino kluba Banja Luka u Brčkom. Izložba je postavljena u Umjetničkoj galeriji Brčko distrika BiH, a otvaranje je utorak 19. marta 2024. godine u 19,30 časova. Interesantno za ovu izložbu je rijetka činjenica da kompletna izložba ostaje u fundusu galerije.

 

Katalog izložbe

Plakat

Pozivnica


IZLOŽBA BOSANSKOHERCEGOVAČKE FOTOGRAFIJE sarajevo 2023

Srdačno vas pozivamo na otvaranje izložbe iz cilusa bosnaskohercegovačke fotografije FotoBiH za 2023. godinu. Izložba je postavljena u Evropskoj kući u Sarajevu, ulica Maršala Tita 62, a otvaranje je predviđeno za četvrtak 14. marta 2024. godine u 19,30 sati.

 

Katalog izložbe

Pozivnica


bronzana plaketa fiap-a izložbi photo concept

“CONCEPT PHOTO” je jedna od rijetkih printanih izložbi u cijelom svijetu koja se održava pod patronatom Međunarodne federacije za fotografsku umjetnost – FIAP. Veliki broj učesnika sa svih kontinenata potvrdio je kredibilitet ove izložbe koja njeguje tradiciju istinske fotografije na papiru, što je izuzetno važno s obzirom na ulogu i značaj fotografske umjetnosti u 21. vijeku shodno razvoju savremenih tehnologija i hiperprodukciji digitalne fotografije.
Na samom otvaranju izložbe upriličena je promocija FIAP bronzane plakete, što nedvosmisleno svjedoči o nivou same izložbe. Shodno uspješnoj organizaciji međunarodne izložbe “CONCEPT PHOTO”, pet godina u kontinuitetu, Upravni odbor FIAP-a (Međunarodna federacija za fotografsku umjetnost) nagradio je Univerzitetski foto kino klub FIAP BRONZANOM PLAKETOM.

Saznajte više »