ASOCIJACIJA ZA UMJETNIČKU FOTOGRAFIJU BOSNE I HERCEGOVINE

АСОЦИЈАЦИЈА ЗА УМЈЕТНИЧКУ ФОТОГРАФИЈУ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

PHOTOGRAPHIC ASSOCIATION OF BOSNIA AND HERCEGOVINA

BOSNIA HERCEGOVINA FÉDÉRATION DE L'ART PHOTOGRAPHIQUE

OSNOVANA 1910 * ESTABLISHED 1910

bronzana plaketa fiap-a izložbi photo concept

“CONCEPT PHOTO” je jedna od rijetkih printanih izložbi u cijelom svijetu koja se održava pod patronatom Međunarodne federacije za fotografsku umjetnost – FIAP. Veliki broj učesnika sa svih kontinenata potvrdio je kredibilitet ove izložbe koja njeguje tradiciju istinske fotografije na papiru, što je izuzetno važno s obzirom na ulogu i značaj fotografske umjetnosti u 21. vijeku shodno razvoju savremenih tehnologija i hiperprodukciji digitalne fotografije.
Na samom otvaranju izložbe upriličena je promocija FIAP bronzane plakete, što nedvosmisleno svjedoči o nivou same izložbe. Shodno uspješnoj organizaciji međunarodne izložbe “CONCEPT PHOTO”, pet godina u kontinuitetu, Upravni odbor FIAP-a (Međunarodna federacija za fotografsku umjetnost) nagradio je Univerzitetski foto kino klub FIAP BRONZANOM PLAKETOM.

U svom dugogodišnjem izdanju izložba „Concept Photo“ održala je kvalitet u prezentaciji, postavci i odnosu prema autorima sa svih kontinenata, pri čemu svake godine donosi presjek svjetske fotografske scene, nivoe dostignutog i pravac kom stremi nova fotografska misao, što je primarni uređivački koncept ove izložbe.Povjerenje koje je izgrađeno između organizatora i autora uticalo je na to da veliki broj najeminentnijih svjetskih autora redovno učestvuje na izložbi „Concept Photo“ svake godine. Iz godine u godinu, podizani su standardi na svim nivoima, nivou organizacije, žiriranja i prezentacije. Izložba je kroz svoje trajanje odnjegovala veliki broj ljubitelja i poštovalaca fotografije, i time umnogome doprinijela banjolučkoj umjetničkoj sceni.


< < Nazad na početnu stranicu