ASOCIJACIJA ZA UMJETNIČKU FOTOGRAFIJU BOSNE I HERCEGOVINE

АСОЦИЈАЦИЈА ЗА УМЈЕТНИЧКУ ФОТОГРАФИЈУ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

PHOTOGRAPHIC ASSOCIATION OF BOSNIA AND HERCEGOVINA

BOSNIA HERCEGOVINA FÉDÉRATION DE L'ART PHOTOGRAPHIQUE

OSNOVANA 1910 * ESTABLISHED 1910

Konkurs: Salon Banja Luka 2010

UFKK poziva na učešće na salonu „Banja Luka 2010“, 4. međunarodnoj izložbi fotografije i 18. međunarodnoj izložbi slajdova.

Rok za prijavu je 11. Septembar 2010

Propozicije i prijavni formular


Obavještenje za foto klubove i foto grupe

Obaviještenje za Foto klubove Travnik, Tuzla, Trebinje, UFKK Banja Luka, Valter Sarajevo, Foto grupe – Smena 8 Prnjavor, F4 Mostar, Art 7 Zenica i F7 Sarajevo.
Ministarstvo civilnih poslova odobrilo je određena sredstva za saradnju AUF BiH sa FIAP-om. U okviru programa saradnje predviđena su i učešća na izložbama. U tom cilju  obavještavaju se gore organizacije da mogu učestvovati  na Svjetskom kupu foto organizacija koji se održava svake godine u Parizu. Propozicije kupa date su u prilogu.
Kotizaciju i poštarinu snosi AUF BiH. Radove u elektronskoj formi a prema propozicijama treba dostaviti na adresu AUFBiH do 20. septembra 2010. godine.
Propozicije – 5th FIAP CLUBS’ WORLD CUP


FotoBiH 2010 – Važno obaviještenje

Obavještavamo sve učesnike konkursa FotoBiH da je prilikom elektronske obrade žiriranja došlo do greške, te je prvo objavljeno žiriranje objavljeno sa nekoliko grešaka. Ispravljeni rezultati bit će objavljeni naknadno. Obzirom da se izložbe FotoBiH pomjeraju u jesen zboga nedostatka finasijskih sredstava organizatora da postave iste, to će se rezultati izložbi objavljivati neposredno prije postavki. Prema dosadašnjim dogovorima  izložbe će biti postavljene u Zenici, Travniku, Tuzli, Prnjavoru i Prozoru u periodu septembar – oktobar.


Katalog Fotobih 2010 – Trebinje

U prostorijama Doma kulture u Trebinju a u sklopu Trebinjskih dana fotografije , 24. jula je otvorena izložba FOTOBIH 2010. Katalog izložbe preuzmite na donjem linku.

Katalog FOTOBIH 2010 WEB