ASOCIJACIJA ZA UMJETNIČKU FOTOGRAFIJU BOSNE I HERCEGOVINE

АСОЦИЈАЦИЈА ЗА УМЈЕТНИЧКУ ФОТОГРАФИЈУ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

PHOTOGRAPHIC ASSOCIATION OF BOSNIA AND HERCEGOVINA

BOSNIA HERCEGOVINA FÉDÉRATION DE L'ART PHOTOGRAPHIQUE

OSNOVANA 1910 * ESTABLISHED 1910

Međunarodna omladinska izložba – Kultura i ja 2013

Obavještavamo sve zainteresovane mlađe autore starosti do starosti 21 godine da je raspisan konkurs za fotografiju mladih autora pod nazivom “Kultura i ja 2013”. Učešće na izložbi je besplatno a izložba ima četiri teme. Za svaku temu moguće je poslati po maksimalno po 4 fotografije. Zadnji dan prijma radova 20.12.2013. AUFBiH poslat će za učešće na izložbu širi izbor iz radova mladih autora (osnovne i srednje škole) prikupljenih u posljednje dvije godine.

Propozicije izložbe


Izložba fotografija foto safarija Travnik u Fojnici

Izložba fotografija nastalih na travničkom fotosafariju na Prokoškom jezeru 2013. će biti pokazana u nedjelju, 1. decembra, 2013. u konferencijskoj sali hotela Reumal u Fojnici sa početkom u 12 sati. Ova postavka je već prikazana u Travniku u sklopu obilješavanja manifestacije Andrićevi dani kulture. Ovaj put imamo još jedan veoma važan povod, a to je završna manifestaciji svečane Akademije,  XXVII „Susreta Zija Dizdarević“ na kojoj će biti dodijeljene i nagrade za najbolju priču.
Pozivamo sve ljubitelje fotografije, ali i lijepe pisane riječi da prisustvuju ovoj manifestaciji

Plakat izložbe


Izložba bosanskohercegovačke fotografije “FotoBiH 2013” u Prnjavoru

Pozivamo sve zainteresovane da prisustvuju otvaranju izložbe bosanskohercegovačke fotografije FotoBiH “Prnjavor 2013″ Izložba će biti otvorena u subotu 30. novembra 2013. godine u 19,00 sati a izložba je postavljena u Galeriji Peyo u Prnjavor. Organizator izložbe je Foto grupa “Smena 8” iz Prnjavora. Žiri u sastavu Murat Jašarević, Slobodan Krstić i Dragan Prole odabrao je za izlaganje 118 fotografija.

Katalog izložbe


7. međunarodni salon fotografije Banja Luka 2013


Zlatna medalja FIAP Ognjenu Crnobrnji

Na 35 bienalu mladih autora koje se ove godine održava u Beču učlestvovale su i kolekcije Bosne i Hercegovine i to u obje selekcije. Selekcija autora do šesnaest godina  nalazi se na osmom mjestu, dok je kolekcija od šesnaest do dvadeset jednu godinu na trinaestom mjestu .
Posebno je značajno da je zlatnu medalju u konkurenciji do 16 godina osvojio Ognjen Crnobrnja iz UFKK Banja Luka.


Lista učesnika do 16 godina

Lista učesnika do 21 godinu


Samostalna izložba fotografija Željka Budimira

Obavještavmo sve članove da će u petak 01. novembra 2013.g.  u Black Box Galeriji u Sarajevu svoju drugu samostalnu izložbu fotografija pd nazivom “I don’t want to be a shadow” održati Budimir Željko član Foto kino kluba Trebinje. Izloženo je 25 potreta formata 60 x 40 cm. Otvaranje izložbe predviđeno je za 19 sati.

Katalog izložbe