ASOCIJACIJA ZA UMJETNIČKU FOTOGRAFIJU BOSNE I HERCEGOVINE

АСОЦИЈАЦИЈА ЗА УМЈЕТНИЧКУ ФОТОГРАФИЈУ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

PHOTOGRAPHIC ASSOCIATION OF BOSNIA AND HERCEGOVINA

BOSNIA HERCEGOVINA FÉDÉRATION DE L'ART PHOTOGRAPHIQUE

OSNOVANA 1910 * ESTABLISHED 1910

KONKURS ZA DODJELU ZVANJA AUFBIH

Obavještenja 2017_resizeObavještavamo sve članove AUFBIHa koji su ispunili uslove za dodjelu zvanja fotografa prve klase, kandidat majstora i majstora fotografije da aplikacije za zvanja mogu predati do 30.05.2018.  godini koordinatoru za dodjelu zvanja Mujanović Mirsadu na sljedeću adresu : Mujanović Mirsad, Tvornička 12 c, 72270  Travnik.
Detaljna uputstva o potrebnoj dokumentaciji se mogu pročitati na službenoj stranici AUFBIHa : https://fotobih.ba/wp-content/uploads/2011/03/Pravilnik-o-zvanjima.pdf Za brže pronalaženje kataloških brojeva održanih izložbi pod paronatom AUFBIH, možete pogledati stranicu: http://www.fotobih.ba/?page_id=12
Za brže pronalaženje kataloških brojeva održanih izložbi pod FIAP paronatom, možete pogledati stranicu: http://patronages.fiap.net
Taksa za dodjelu zvanja za fotografa prve klase je 30 KM, dok je za KMF i MF 60 KM i uplaćuje se na žiro račun AUFBiH. Kopiju uplatnice priložiti uz kolekciju. Prihodom od takse pokrivaju se troškovi izrade plaketa i diploma, te troškovi održavanja sastanka Umjetničkog savjeta. Nepotpune aplikacije neće se uzimati u razmatranje za zvanja.
Koordinator za AUFBIH zvanja
Mirsad Mujanović, MF AUFBIH, EFIAP 


Promocija monografije “Tragom svjetla” Branka Pejakovića Peye

Tragom svjetla - Peyo_001Pozivamo sve zainteresovane da prisustvuju otvaranju završne izložbe “Likovnih susreta Peyo” i promociju monografije posvećene legendi bosanskohercegovačke fotografije Branku Pejakoviću Peyi pod nazivom “Tragom svjetla”. Monografija je prvenstveno sjećanje na  Branka Pejakovića, na njegovo fotografsko stvaralaštvo, kao i njegov doprinos organizaciji likovnih susreta u Prnjavoru.
Otvaranje i promocija održat će se u Galeriji Peyo u Prnjavoru, ul. Veljka Milinovića 9, u petak. 20. aprila 2018. godine u 19,00 časova.

Pozivnica