ASOCIJACIJA ZA UMJETNIČKU FOTOGRAFIJU BOSNE I HERCEGOVINE

АСОЦИЈАЦИЈА ЗА УМЈЕТНИЧКУ ФОТОГРАФИЈУ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

PHOTOGRAPHIC ASSOCIATION OF BOSNIA AND HERCEGOVINA

BOSNIA HERCEGOVINA FÉDÉRATION DE L'ART PHOTOGRAPHIQUE

OSNOVANA 1910 * ESTABLISHED 1910

obavještenje

VAŽNO! Obavještavamo sve  članove da je rok za dostavu fotografija na FotoBiH prolongiran  te da će te o novom terminu biti blagovremeno obavješteni.


35th FIAP BLACK & WHITE BIENNIAL

LOGO FIAP _resizeObavještavamo zainteresovane autore da je dostava radova za FIAP – ov 35. BIJENALE CRNO-BIJELE FOTOGRAFIJE, koji se ove godine održava u Indiji, do 12. aprila 2020. godine.
Kolekciju AUFBiH na pomenutom Bijenalu će predstavljati 10 printanih crno-bijelih fotografija (jedan autor može biti zastupljen maksimalno sa jednim radom).
Kolekcija mora biti koherentna, kako sa stanovišta inspiracije i koncepcije tako i u pogledu same realizacije i prezentacije. Kako bi izbor kolekcije bio bolji i kvalitetniji, ostavljamo autorima mogućnost da pošalju maksimalno do 5 (pet) crno-bijelih fotografija na neku od tema:  LIFE, PORTRET U AMBIJENTU, PORTRET. Saznajte više »


2. međunarodna izložba CONCEPT PHOTO

Plakat - CONCEPT PHOTOPozivamo vas da prisustvujete otvaranju 2. međunarodne izložbe CONCEPT PHOTO  koja je postavljena u Izložbenom salonu Kulturnog centra Banski dvor u Banja Luci. Organizator izložbe je UFKK Banja Luka, a otvaranje je u petak 06.03.2020. godine u 19,00 sati.

 

Pozivnica

Plakata

Katalog


In memoriam – Milan Latinović

portert za katalog_resizeObavještavamo članove da je nakon duže bolesti preminuo jedan od najvećih fotografa umjetnika kod nas Milan Latinović. Bio je tihe i nenametljive prirode ali i pouzdani kolega i prijatelj. Otišao je tiho u bolji svjet ostavivši iza sebe neponoviv fotografski opus “snažnog i raskošnog vizuelnog lirika”.  Rođen je u Medenom Polju – Bosanski Petrovac 1933. godine, a fotografski opus ostvario je u Foto klubu Zenica i foto grupi Art 7 sa kojim je u dva navrata osvojio i Kup YU fotografije. Odlazak Milana Latinovića predstavlja veliki gobitak za našu organizaciju jer je otišao kreativni stvaralac koji je znao da stvari i bića našeg svakodnevnog okruženja prikaže daleko od njihove stvarnosti svojim fotografskim jezikom dajući im upravo jedinstven autorski pečat. Zbogom prijatelju žele ti svi koji su te voljeli.


IZLOŽBA FOTOGRAFIJE FKK Doboj i FOTOBIH doboj 2019

Katalog FotoBiH 2019 Doboj www_001КАТАЛОГ 9 КЛУПСКА ДОБОЈ_001Pozivamo sve zainteresovane da prisustvuju otvaranju 9 klupske izložbe Foto kino kluba Doboj i izložbe bosanskohercegovačke fotografije FotoBiH Doboj 2019 koja je postavljena u Galeriji Centra za kulturu i obrazovanje Doboj. Otvaranje izložbi je u četvrtak 05.02.2020. godine u 19,00 časova.

 

Katalog  FotoBiH Doboj 2019

Plakat Foto BiH Doboj 2019

Katalog 9. klupske izložbe

Plakat 9. klupske izložbe