ASOCIJACIJA ZA UMJETNIČKU FOTOGRAFIJU BOSNE I HERCEGOVINE

АСОЦИЈАЦИЈА ЗА УМЈЕТНИЧКУ ФОТОГРАФИЈУ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

PHOTOGRAPHIC ASSOCIATION OF BOSNIA AND HERCEGOVINA

BOSNIA HERCEGOVINA FÉDÉRATION DE L'ART PHOTOGRAPHIQUE

OSNOVANA 1910 * ESTABLISHED 1910

35th FIAP BLACK & WHITE BIENNIAL

LOGO FIAP _resizeObavještavamo zainteresovane autore da je dostava radova za FIAP – ov 35. BIJENALE CRNO-BIJELE FOTOGRAFIJE, koji se ove godine održava u Indiji, do 12. aprila 2020. godine.
Kolekciju AUFBiH na pomenutom Bijenalu će predstavljati 10 printanih crno-bijelih fotografija (jedan autor može biti zastupljen maksimalno sa jednim radom).
Kolekcija mora biti koherentna, kako sa stanovišta inspiracije i koncepcije tako i u pogledu same realizacije i prezentacije. Kako bi izbor kolekcije bio bolji i kvalitetniji, ostavljamo autorima mogućnost da pošalju maksimalno do 5 (pet) crno-bijelih fotografija na neku od tema:  LIFE, PORTRET U AMBIJENTU, PORTRET.
Mole se autori da ne dostavljaju radove koji su već bili u prethodnim kolekcijama AUFBiH za FIAP Bijenala. Radovi se dostavljaju u JPG formatu, rezolucija 300 dpi, duža strana fotografije treba biti 4000 pixela, kvalitet 10. Nazivi radova trebaju biti na engleskom jeziku. Fajlovi trebaju biti imenovani na sljedeći način: Ime i prezime autora – Naziv rada (obavezno bez naših slova kao što su: š, č, ć, ž, đ). Svi autori čiji radovi budu izabrani u kolekciju će dobiti štampani katalog Bijenala (21×21)cm.
Troškove printanja i slanja radova snosi AUFBiH.
Radove dostaviti elektronskim putem na e-mail adresu:  [email protected]

Milorad Kašćelan, MF AUFBiH, EFIAP/b
Koordinator kolekcija AUFBiH


< < Nazad na početnu stranicu