ASOCIJACIJA ZA UMJETNIČKU FOTOGRAFIJU BOSNE I HERCEGOVINE

АСОЦИЈАЦИЈА ЗА УМЈЕТНИЧКУ ФОТОГРАФИЈУ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

PHOTOGRAPHIC ASSOCIATION OF BOSNIA AND HERCEGOVINA

BOSNIA HERCEGOVINA FÉDÉRATION DE L'ART PHOTOGRAPHIQUE

OSNOVANA 1910 * ESTABLISHED 1910

27. klupska izložba UFKK Banja Luka

Pozivamo sve zainteresovane da prisustvuju otvaranju 27. klupske izložbe fotografija Univerzitetskog foto kino kluba Banja Luka. Otvaranje izložbe je u četvrtak 29. juna 2023. godcine u 20,00 časova. Iztložba je postavljena u Velikom izložbenom salonu Kulturnog centra Banski dvor Banja Luka.

 

Pozivnica

Plakat izložbe

Katalog


PODACI O AKTIVNOSTIMA KLUBOVA I AUTORA ZA 2022

Obavještavamo sve klubove i foto grupe da je zadnji rok za slanje izvještaja o aktivnostima članova i klubova za 2022. godinu 10. juli 2023. godine. Obrasci za izvještaje su dostupni na web stranici (obrazac br 7 – obrasci vrednovanja klubova i autora) i potrebno ih je dostaviti u elektronskoj formi na e mail : [email protected].
Molimo vas da se pridržavate postavljenog roka za dostavljanje podataka.


izložba bosabnskohercegovačke fotografije fotobih trebinje 2023

Pozivamo sve zainteresovane da prisustvu otvaranju izložbe bosanskohercegovačke fotografije FotoBiH Trebinje 2023. Izložba je postavljena u prostorijama Muzeja Hercegovine u Trebinju a otvaranje izložbe je u srijedu 14. juna 2023. godine u 20,00 časova.

 

Plakat izložbe

Katalog izložbe


KONKURS ZA MEĐUNARODNA FIAP ZVANJA U 2023. GODINI

Asocijacija za umjetničku fotografiju u BiH obavještava sve članove, koji su ispunili uslove za sticanje nekog od FIAP zvanja, da pripreme prijavu i kolekciju radova najkasnije do 30. juna 2023. godine.
Svi kandidati za zvanja moraju prvo da se registruju na platformi: https://www.myfiap.net/user/register/fp i tu će dobiti lični FP broj koji je neophodno navesti u formularu kao i broj FIAP kartice.
Kandidati koji konkurišu za prvo zvanje AFIAP i nemaju karticu, bez koje nije moguća prijava, nakon registracije mogu naručiti FIAP karticu preko iste platforme i izvršiti uplatu preko PayPal-a. Saznajte više »


KONKURS ZA DODIJELU ZVANJA AUFBIH 2023. godini

Obavještavamo sve članove AUFBIH koji su ispunili uslove za dodjelu zvanja fotografa prve klase, kandidat majstora i majstora fotografije da aplikacije za zvanja mogu predati d0 30. juna 2023. godine na sljedeću adresu: Asocijacija za umjetničku fotografiju BiH, Šeste bosanske 4, 75000 Tuzla. Detaljna uputstva o potrebnoj dokumentaciji se mogu pročitati na službenoj stranici AUFBIHa : http://www.fotobih.ba/wp-content/uploads/2019/10/Pravilnik-o-zvanjima-2019.pdf. Za brže pronalaženje kataloških brojeva održanih izložbi pod patronatom AUFBIH, možete pogledati stranicu: https://fotobih.ba/?page_id=12 Za brže pronalaženje kataloških brojeva održanih izložbi pod FIAP patronatom, možete pogledati stranicu: https:// www.myfiap.net/patronages. Saznajte više »