ASOCIJACIJA ZA UMJETNIČKU FOTOGRAFIJU BOSNE I HERCEGOVINE

АСОЦИЈАЦИЈА ЗА УМЈЕТНИЧКУ ФОТОГРАФИЈУ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

PHOTOGRAPHIC ASSOCIATION OF BOSNIA AND HERCEGOVINA

BOSNIA HERCEGOVINA FÉDÉRATION DE L'ART PHOTOGRAPHIQUE

OSNOVANA 1910 * ESTABLISHED 1910

Proglašeni najbolji klubovi, autori i fotografije za 2015

U okviru Dana fotografije “Travnik 2015” proglašeni su najbolji klubovi autori, kao i najbolje fotografije. U sklopu proglašenja najboljih u Bosni i Hercegovini proglašena su tri najaktivnija kluba, a to su Univerzitetski foto kino klub Banja Luka sa dalekom najvećim skvorom bodova, te Foto video klub “Valter” Sarajevo i Foto klub FOT Travnik. Tri najaktivnija autora u BiH su autori članovi UFKK Banja Luka, Dragan Prole, Milorad Kašćelan i Dejan Selaković. Najbolja fotografija na FotoBiH za 2015,. godinu je koja je osvojila najbolju ocijene od svih članova žirija je fotografija dobojskog autora i trenutnog
člana travničkog FOT – a Miroslava Mišića “Popodnevna dremka”. Najbolja fotografija sa najviše bodova na izložbama u 2104. godini je fotografija Dragana Proleta : “Poslije rata”, koja je zbirno osvojila najviše bodova na izložbama kod nas i u inostranstvu.
Na početku proglašenja najboljih, dodijeljena je diploma za najbolju fotografiju u 2013. godini, koja ranije nenamjernom greškom nije dodijeljena, a radi se o autoru Mujanović Ajbaru i fotografiji “Bijeg”.


< < Nazad na početnu stranicu