ASOCIJACIJA ZA UMJETNIČKU FOTOGRAFIJU BOSNE I HERCEGOVINE

АСОЦИЈАЦИЈА ЗА УМЈЕТНИЧКУ ФОТОГРАФИЈУ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

PHOTOGRAPHIC ASSOCIATION OF BOSNIA AND HERCEGOVINA

BOSNIA HERCEGOVINA FÉDÉRATION DE L'ART PHOTOGRAPHIQUE

OSNOVANA 1910 * ESTABLISHED 1910

FIAP SREBRNA PLAKETA ZA BANJA LUKA SALON

FIAP Silver Plaque_resizeShodno uspješnoj organizaciji međunarodnog salona fotografije “BANJA LUKA”, deset godina u kontinuitetu, Upravni odbor FIAP-a (Međunarodna federacija za fotografsku umjetnost) nagradio je Univerzitetski foto kino klub FIAP SREBRNOM PLAKETOM.
BANJA LUKA SALON je međunarodna izložba fotografija sa najdužom tradicijom međunarodnih izložbi u Bosni i Hercegovini. U svom dugogodišnjem izdanju Salon je održao kvalitete u prezentaciji, postavci i odnosu prema autorima sa svih kontinenata. Ova izložba svake godine donosi presjek svjetske fotografske scene,nivoe dostignutog i pravac kom stremi nova fotografska misao. Povjerenje koje je izgrađeno između organizatora i autora uticalo je na to da veliki broj najeminentnijih svjetskih autora redovno učestvuje na Salonu svake godine. Iz godine u godinu podizani su standardi na svim nivoima, nivou organizacije, žiriranja i prezentacije.
Salon je kroz svoje trajanje odnjegovao veliki broj ljubitelja i poštovalaca fotografije.  Postavke u izvanrednom galerijskom prostoru Kulturnog centra Banski dvor krunisale su ovu izložbu praznikom fotografije.


< < Nazad na početnu stranicu