ASOCIJACIJA ZA UMJETNIČKU FOTOGRAFIJU BOSNE I HERCEGOVINE

АСОЦИЈАЦИЈА ЗА УМЈЕТНИЧКУ ФОТОГРАФИЈУ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

PHOTOGRAPHIC ASSOCIATION OF BOSNIA AND HERCEGOVINA

BOSNIA HERCEGOVINA FÉDÉRATION DE L'ART PHOTOGRAPHIQUE

OSNOVANA 1910 * ESTABLISHED 1910

FIAP SREBRNA PLAKETA ZA FOTO EMOCIJU

Shodno uspješnoj organizaciji međunarodne izložbe fotografije “PHOTO EMOTION”, deset godina u kontinuitetu, Upravni odbor FIAP-a (Međunarodna federacija za fotografsku umjetnost) nagradio je Univerzitetski foto kino klub FIAP SREBRNOM PLAKETOM.
FOTO EMOCIJA je međunarodna izložba fotografija,koja zajedno sa Banja Luka Salonom, ima najdužu tradiciju međunarodnih izložbi u Bosni i Hercegovini. U svom dugogodišnjem izdanju FOTO EMOCIJA je održala kvalitet u prezentaciji, promociji i odnosu prema autorima sa svih kontinenata.
Ova izložba svake godine donosi presjek svjetske fotografske scene, nivoe dostignutog i pravac kom stremi nova fotografska misao.
Povjerenje koje je izgrađeno između organizatora i autora uticalo je na to da veliki broj najuspješnijih svjetskih autora redovno učestvuje na FOTO EMOCIJI svake godine.
Iz godine u godinu podizani su standardi na svim nivoima, nivou organizacije, žiriranja i prezentacije. Emocija je kroz svoje trajanje odnjegovala veliki broj ljubitelja i poštovalaca fotografije.
Digitalne projekcije u izvanrednom prostoru Vijećnice Kulturnog centra Banski dvor dale su poseban pečat i postale prepoznatljive širom svijeta.
Univerzitetski foto kino klub je jedini klub u Evropi koji je za tri međunarodne izložbe u svojoj organizaciji nagrađen sa jednom od FIAP plaketa.


< < Nazad na početnu stranicu