ASOCIJACIJA ZA UMJETNIČKU FOTOGRAFIJU BOSNE I HERCEGOVINE

АСОЦИЈАЦИЈА ЗА УМЈЕТНИЧКУ ФОТОГРАФИЈУ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

PHOTOGRAPHIC ASSOCIATION OF BOSNIA AND HERCEGOVINA

BOSNIA HERCEGOVINA FÉDÉRATION DE L'ART PHOTOGRAPHIQUE

OSNOVANA 1910 * ESTABLISHED 1910

25th FIAP Colour Print Biennial

Obavještavamo  zainteresovane autore da je dostava radova za FIAP – ov 25. KOLOR PRINT BIJENALE, koji se ove godine održava u Buenos Airesu (Argentina), do 30. 04. 2013. godine.
Kolekciju AUFBiH na pomenutom Bijenalu predstavljaće 10 printanih kolor fotografija (jedan autor može biti zastupljen maksimalno sa jednim radom). Kolekcija mora biti koherentna, kako sa stanovišta inspiracije i koncepcije tako i u pogledu same realizacije i prezentacije.
Kako bi izbor kolekcije bio bolji i kvalitetniji, ostavljamo autorima mogućnost da dostave maksimalno 3 fotografije na temu:  PEJZAŽ. Radovi u kolor tehnici dostavljaju se na CD-u u JPG formatu, rezolucija 300 dpi, duža strana treba biti 40 centimetara, kvalitet 12. Nazivi radova trebaju biti na engleskom jeziku.Mole se autori da ne dostavljaju radove koji su već bili u Kolekcijama AUFBiH na prethodnim Bijenalima.
Svi autori čiji radovi budu izabrani u kolekciju AUFBiH dobiće printani katalog Bijenala (format 21x21cm). Troškove kotizacije za Bijenale kao i troškove printanja i slanja radova snosi AUFBiH.
Radovi na CD-u se dostavljaju na adresu:
Milorad Kašćelan(Univerzitetski foto kino klub),Bana Milosavljevića 20
78 000 Banja Luka


< < Nazad na početnu stranicu