ASOCIJACIJA ZA UMJETNIČKU FOTOGRAFIJU BOSNE I HERCEGOVINE

АСОЦИЈАЦИЈА ЗА УМЈЕТНИЧКУ ФОТОГРАФИЈУ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

PHOTOGRAPHIC ASSOCIATION OF BOSNIA AND HERCEGOVINA

BOSNIA HERCEGOVINA FÉDÉRATION DE L'ART PHOTOGRAPHIQUE

OSNOVANA 1910 * ESTABLISHED 1910

34th FIAP BLACK AND WHITE BIENNIAL

LOGO FIAP _resizeObavještavamo zainteresovane autore da je dostava radova za FIAP – ov 34. BIJENALE CRNO-BIJELE FOTOGRAFIJE, koji se ove godine održava u Južnoj Africi, do 09. februara 2018. godine.
Kolekciju AUFBiH na pomenutom Bijenalu će predstavljati 10 printanih crno-bijelih fotografija (jedan autor može biti zastupljen maksimalno sa jednim radom).
Kolekcija mora biti koherentna, kako sa stanovišta inspiracije i koncepcije tako i u pogledu same realizacije i prezentacije.
Kako bi izbor kolekcije bio bolji i kvalitetniji, ostavljamo autorima mogućnost da pošalju maksimalno do 3 (tri) crno-bijele fotografije na neku od tema:  LIFE, PORTRET U AMBIJENTU, PORTRET
Mole se autori da ne dostavljaju radove koji su već bili u prethodnim kolekcijama AUFBiH za FIAP Bijenala. Radovi se dostavljaju u JPG formatu, rezolucija 300 dpi, duža strana fotografije treba biti 4000 pixela, kvalitet 10.
Nazivi radova trebaju biti na engleskom jeziku. Svi autori čiji radovi budu izabrani u kolekciju će dobiti štampani katalog Bijenala (21×21)cm.
Troškove printanja i slanja radova snosi AUFBiH. Radove dostaviti elektronskim putem na e-mail adresu: [email protected]

Milorad Kašćelan, MF AUFBiH, EFIAP/b
Koordinator kolekcija AUFBiH


< < Nazad na početnu stranicu